Alveryn Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Planowałem, zapowiadałem, zastanawiałem się, mierzyłem, rezygnowałem... I w końcu się za to wziąłem: etui Visconti na 6 (+/-) piór. Przy okazji porządków znalazłem kawałek starego, zarzuconego projektu sprzed roku (jakiś uchwyt na łańcuszki to miał być, czy coś; źle pomierzyłem i całe przedsięwzięcie poszło w odstawkę). Po przycięciu została akurat powierzchnia do wypełnienia starego etui od Van Gogha. Skończyłem frezować wnętrze. Szufladka zostaje nietknięta. Z zewnątrz nie powinno być widać przeróbek. Mam przymusową przerwę: dremelek stygnie, pokój się wietrzy. Lubię zapach przypalonego drewna, ale bez przesady. Planowałem wykorzystać oryginalną wyściółkę, ale po oderwaniu okazała się strasznie plastikowa i miejscami pęka (parcieje?). Chyba użyję mojej ulubionej gąbki. Mam gdzieś zachomikowany kawałek szarej... Zdjęcia będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Jeszcze nie widziałem zdjęć, ale brawo na zapas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 To czekamy na zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 Będą, będą. Przeliczyłem się - wejdzie 5 piór. Ale akurat mam tyle Viscontich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 A jednak kicha - nie wyszło. Daję sobie spokój, to bez sensu. Nie nadaje się to etui... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 Oj, tam, jaja sobie robię. Jednak upchnąłem te sześć sztuk. Tylko trochę ciasno. Na dłuższą metę będę tam chyba trzymał cieńsze piórka. Z drugiej strony, nie poobijają się, podwójna gumka trzyma bardzo stabilnie... No, to teraz mi brakuje jednego Viscontiego do kompletu. (A z każdym kolejnym Viscontim przybędzie nowe etui do przeróbki... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Przyznaj się, że wszystko po to, by mieć pretekst do polowania na Viscontiego:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ech... Visconti Van Gogh to piękne pióro. Gratuluję realizacji bardzo fajnego pomysłu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Alveryn, świetna robota, jak zwykle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Jeszcze nie widziałem zdjęć, ale brawo na zapas. No i widzicie? Dobrze mówiłem! Gratulacje Alveryn! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 Dzięki Najśmieszniej, że nie musiałem tego wklejać na stałe. Pudełko jest na tyle zaokrąglone, że wkład po zamknięciu pozostaje w tej samej pozycji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Pomysłowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Świetne. Też mam to pudełko i chyba mi się majsterkowania zachciało. Choć pewnie nie mam takich zdolności jak Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 Mam jeszcze jedno identyczne, jedno starsze - z irchą, bez szufladki, jedno od "Platana" i jedno z Aurorą 88 na pokładzie. Zastanawiam się, które teraz popsuć. To od Aurory chyba sobie zostawię... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 No co Ty? Upgrade it! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Alveryn, nie daj sie prosić, działaj, czekamy na realizacje Żebym miał tak, choć odrobinę zdolności manualnych, zaraz bym sie zabrał za moje pudełko po Viscontim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Zastanawiam się, które teraz popsuć. To od Aurory chyba sobie zostawię... Popsuć? Ja bym powiedział: ulepszyć! Z pudełka mieszczącego mało zrobiłeś coś pojemniejszego. Dla mnie to ulepszenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Też mi się wydaje, że jak lubisz i masz takie zdolności, to nie ma co się wahać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Alveryn, Twoje projekty są naprawdę świetne. Nie wiem, czy w ogóle ktoś będzie miał szansę się z Tobą zmierzyć, gdyby został zorganizowany konkurs Piórnik 2011 (pytanie do Ariela i Thay'a - zrobimy ten konkurs?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Alveryn, Twoje projekty są naprawdę świetne. Nie wiem, czy w ogóle ktoś będzie miał szansę się z Tobą zmierzyć, gdyby został zorganizowany konkurs Piórnik 2011 (pytanie do Ariela i Thay'a - zrobimy ten konkurs?) Robimy Z konkursem Piórnik 2011 wystartujemy na dniach. A jakie będą nagrody! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Pewno, że robimy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 To ja robię piórnik... (Wczoraj miałem drugą akcję profilaktycznego trucia robali - może tam rzeczywiście już nic nie żyje?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 To ja robię piórnik... (Wczoraj miałem drugą akcję profilaktycznego trucia robali - może tam rzeczywiście już nic nie żyje?) Jak żyje, to może być tylko bardziej interesujące (na zdjęciach rzecz jasna ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 31, 2011 Author Report Share Posted December 31, 2011 Oby nie! Wolałbym, żeby mi nic nie przelazło w parkiet, albo i piór nie nadgryzło (celuloid się robi z celulozy... ). Nic tam w każdym razie nie stukało. Trochę mączki drzewnej się sypie, ale to stare prawdopodobnie. Nic też nie wylazło ani dziurek nie przybyło. Przypuszczam, że już poprzedni właściciel częściowo to odrobaczył. Kilka tygodni temu zalałem trutką wszystkie nielakierowane powierzchnie, żeby dobrze nasiąkły, a ostatnio porobiłem zastrzyki w otwory. Kupa roboty, ale mebel fajny i dużo pomieści. Najwyżej wrzucę tam Imperiale - plastiku może te małe draństwa nie będą próbowały żreć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 ... Najwyżej wrzucę tam Imperiale - plastiku może te małe draństwa nie będą próbowały żreć... No to w NR musisz postarać sie o więcej metalowych, srebrnych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts