michalop Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Wątków o Kaweco Sport było sporo. Mimo to, pomyślałem, że i ja swój założę. Może trochę dlatego, że model, króry chcę Wam pokazać jest nieco inny. Właśnie dotarły. Proste, niebieskie kartonowe pudełko z napisem Kaweco. Wewnątrz, równie ascetyczne co użyteczne, skórzane etui mieszczące przybory do pisania. Pióro i długopis. Wykonane z czernego tworzywa całkiem dobrej jakości. Złota, sprawiająca wrażenie dość miękkiej jak na swoją formę stalówka i pozłacane okucia. Niebieskie półprzeźroczyste okienko ożywiające nieco całość. Ładne, solidnie wzkonane logo. Wszystko nowe, nigdy nie używane. Bez najmniejszej ryski. Tak jak miało być. Jedynie fakt, że rocznik ich produkcji dziwnym trafem zbiega się z datą moich urodzin nastraja refleksyjnie. 1974. Dobry rocznik. piotrek Edited November 13, 2013 by michalop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Bardzo ładne zdjęcia ładnego pióra. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Świetny zakup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Jego wygląd wprowadza mnie w konfuzję. Ta stalówka. Tłok Chcę. Jakie ma wymiary? Wygląda na większe niż zwykły Sport. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Gratuluję piórka i recenzji. Okienko podglądu jest cudowne. Dorzuć jak możesz próbkę pisma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Okienko podglądu jest cudowne. O, tak. Podoba mi się bardzo. Dlaczego Pelikan M200 nie może takiego mieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Okienko podglądu jest cudowne. O, tak. Podoba mi się bardzo. Dlaczego Pelikan M200 nie może takiego mieć? Dokładnie. W niebieskim jak znalazł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalop Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Pomyślałem, że dodam koślawą próbkę pisma. Stalówka EF, jak na dzisiejsze pióra i jej wielkość całkiem ok. pisze dość głądko, o przerywaniu nie mam mowy.... nie ma też jednak porównania do starszych modeli Kaweco z odkrytą stalówką. Atrament : Caran d`Ache Amazon piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts