Ann_gd Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (za pomoc przy sesji zdjęciowej specjalne podziękowania należą się "naleśnikowi", który dzielnie służył za podpórkę oraz mojemu kotu, który grzecznie i dzielnie zajmował miejsce na krześle, abym po całej foto-gimnastyce mogła usiąść na wygrzanym) Nareszcie jest! mój kolejny obronny kawał pióra! 1. 2. 3. 4. gumowa w dotyku skuwka 5. 6. 7. gładko polerowany korpus 8. klips o pięknym kształcie 9. spływak i widoczne okienko podglądu w korpusie 10. okienko jeszcze raz - jest widoczne nawet przy zamkniętym piórze, ręce mi się trzęsą... 11. 12."Clash of the Titans"! 13. próbka pisma - Rotring ma w sobie "coś" a Basic ma Diamine China Blue Wrażenia doskonałe, stalówka mokra i gładziutka, jest to spore pióro, pierwszy raz nie mogę pisać trzymając za sekcję blisko stalówki, ciężkawy korpus przeważa pióro. Nie zakładam skuwki na koniec korpusu, nigdy, nie i już. Nawet nie umiem powiedzieć, czy trzyma się dobrze, czy spada, ale przy takich gabarytach i wadze pióra uważam to za zbędne. Dzisiejszy dzień był cały przepisany tymże potworem, ręka mnie boli aż do barku, jutro biorę Pilota 78 troszkę przesadzam, trzeba dobrze ułożyć pióro w zagłębieniu dłoni między kciukiem a palcem wskazującym i się z nim nie siłować - będzie pisać samo. Nie upuszczać nad marmurowym blatem - grozi pęknięciem (blatu). Jeżeli nie wszystko zostało powiedziane, to postaram się dopowiedzieć, w tej chwili jednak mam inne priorytety, bo jak Ania głodna, to nie myśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Może pora zmienić avatar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Coraz bardziej przekonuje mnie do siebie to pióro... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Rittel - mam tak po prostu zdetronizować Rotringa? jakieś ex aequo wprowadzać...? tak się nie godzi Murio - daj się uwieść temu pióru Edited November 5, 2013 by Ann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Gratuluję, gratlujuę i jeszcze raz się cieszę razem z Tobą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 no przecież, Panie A. ! Tobie też się podziękowania należą pokazałeś, objaśniłeś i zapragnęłam... a potem jeszcze @atuzi dobił recenzją i nie było wyjścia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Od jakiegoś czasu używam tego pióra i na opinii @Atuzi się nie zawiodłem. W szczególności jeśli chodzi o właściwości stalówki. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że lepiej pisze mi się tym piórem granatowym atramentem sheaffer’a niż np. atramentami Diamine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XarduneK Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Sam właśnie myślę nad zakupem tego właśnie pióra. Jeszcze tak dla pewności "wzór" jest ułożony w ten sposób (wnioskuje po zdjęciach)? Czy bardziej któryś z tych: Edited November 5, 2013 by XarduneK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 I dobrze się prezentuje z tą skorzaną pochwa na miecz. Ninja pen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Od tych grafik oczopląsu można dostać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 (za pomoc przy sesji zdjęciowej specjalne podziękowania należą się "naleśnikowi", który dzielnie służył za podpórkę oraz mojemu kotu, który grzecznie i dzielnie zajmował miejsce na krześle, abym po całej foto-gimnastyce mogła usiąść na wygrzanym) Podziękuj i ode mnie. Teraz to i ja chyba muszę to mieć. A miałem się uspokoić, ajajaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 (edited) Sam właśnie myślę nad zakupem tego właśnie pióra. Jeszcze tak dla pewności "wzór" jest ułożony w ten sposób (wnioskuje po zdjęciach)? w taki sposób - ten pierwszy jak przeplatane paski. przyglądałam się specjalnie dzisiaj. kot już dostał kolejne podziękowania, zadowolony jest z takiego obrotu sprawy Edited November 6, 2013 by Ann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Oba pióra mi się podobają. Muszę powiedzieć, że chciałbym mieć tego Rotringa Core. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 dorwiesz na ebay, tylko już chyba bez tej przekozackiej trumienki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Wygląd extra, zdecydowanie Faber, a nie Rotring Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 dorwiesz na ebay, tylko już chyba bez tej przekozackiej trumienki Tylko potrzebuję pieniędzy więcej niż mam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 Wygląd extra, zdecydowanie Faber, a nie Rotring oba mają swoich zwolenników Tylko potrzebuję pieniędzy więcej niż mam to najpierw sobie obiecaj, że przetestujesz przed zakupem, trochę to pewnie potrwa, zanim się spotkamy i zdążysz dozbierać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 No cóż, niech i tak będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 oba mają swoich zwolenników Podobno nawet IM-y mają nawet swoich zwolenników No cóż, niech i tak będzie Tak, tak zbieraj, nie zawiedziesz się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Podobno nawet IM-y mają nawet swoich zwolenników TAK! IM są świetne... ... w gablocie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 TAK! IM są świetne... ... w gablocie! Szkoda miejsca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 9, 2013 Author Report Share Posted November 9, 2013 zauroczona całkowicie samym piórem (nie, nie IMem), zapomniałam zobrazować, w jak bardzo trumienkopodobnym etui on do mnie przyszedł, czym zdobył mnie dla siebie całkowicie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 To etui spotkasz i w innych modelach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 9, 2013 Author Report Share Posted November 9, 2013 jeszcze inne mam w planie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Trzymam kciuki a co ma być następne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts