Cwiekoszczak Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 (edited) nie uwzględniłem tego że skaner mi ścina trochę tekst za co przepraszam +Zdjęcia samego zainteresowanego Idealny system napełniania nadal poszukiwany Wszelkie uwagi mile widziane Edited November 24, 2011 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 No tak. Jak mi się spodoba jakieś pióro, to egzotyką powala. Świetna recenzja! Weźmiesz tego hindusa na spotkanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Bardzo dobra recenzja, a pióro już od pierwszych zaprezentowanych przez Cwiekoszczaka zdjęć strasznie mi się podoba, jeszcze raz gratuluję nabytku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 Jak będę mógł przyjść na spotkanie to wezmę, akurat w grudniu uczelnia sobie lubi o studencie przypomnieć. Więc do 17 włącznie jestem zajęty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Cwiekoszczak, to może zrobimy jakiegoś trade'a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Za bardzo polubiłem to pióro aby się go pozbywać, ale jak znajdę jakieś ogłoszenie z paczkami tych piór mniejszymi niż 5 szt. w rozsądnej cenie to dam znać. Na razie znalazłem na ebayu tylko zestaw 10 takich piórek ok (60$ stało). Na razie mam na zbyciu tylko jednego Platinuma preppy'ego, (mogę go przerobić na eyedroppera mieści wtedy 3,75 ml atramentu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Ciekawych rzeczy dowiedziałem się ostatnio o tym modelu - wchodzą tam stare stalówki sheaffera, esterbooka i watermana a pióra po dobrym spasowaniu stalówki DUŻO zyskują, Np to ostrzegam czytelników o słabszych nerwach na wszelki wypadek załóżmy że te obrazki są [+18]. Dawno nie śliniłem się na widok w sumie średniego jakościowo pióra, ale ta kombinacja rozwala. Podobno pasują stalówki długości 2,8 cm. Będę dalej kopał w poszukiwaniu informacji o tym zjawisku. Zdjęcia pochodzą z tego postu z FPN http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php?/topic/33909-wality-fp-anyone-replace-nib-with-another-brand-nib/ Edited May 20, 2012 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Cwiekoszczak WoW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 No coz przy odrobinie samozaparcia i sporej dozy delikatnosci wchodzi stalowka o dlugosci do 35;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Do tego konkretnego modelu po dopasowaniu spływaka (przydają się ostrza skalpelowe) pasują stalówki Knoxa #6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Brzmi hardkorowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 A mozesz pokazac jak naciales splywak? Ja jak montowalem Knoxy to wysmarowalem wnetrze sekcji smarem, a nastepnie zdecydowanie, aczkolwiek delikatnie wbilem splywak ze stalówką w sekcje:] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Odcinałem kawałek końcówki spływaka aby stalówka weszła. Mechanika eksperymentalna, jeszcze pomagało wrzucanie sekcji ze spływakiem do gorącej wody i potem docisk stalówki do spływaka, niektóre stalówki naprawdę głęboko potrafią wejść. Jeszcze dla poprawy przepływu robię nacięcia równoległe z żeberkami spływaka (to pod fleksy), i czasem poprawi się przepływ w jakiejś stalówce tym samym ostrzem. Edited June 10, 2013 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts