visvamitra Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Atramenty Sailora robią wrażenie. Na jeden z nich - Yama-dori - poluję od półtora roku. Była to edycja limitowana i wyprzedała się na pniu. Póki co nie znalazłem butelki - a pisałem nawet do centrali Sailora, czy im się nie ostało. Seria wypuszczona dla miasta Kobe robi wrażenie. UWAGA: popełniłem błąd - mam Suwayamę a nie Suzuran. Przede mną jeszcze sporo recenzji - przepraszam osoby przywiązujące wagę do detali, że nie napiszę tekstu raz jeszcze Na początek zamieszczę próbkę Suwayama Leaf Green na chłonnym pergaminie (ślad pozostawiony stalówką "szpachelką" o szerokości 5 mm): Recenzja: UWAGA: popełniłem błąd - mam Suwayamę a nie Suzuran. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Sailor Kolor: Suwayama Leaf Green Opakowanie: 50 ml Cena: 60 PLN, polecam sprzedającego cool-japan na eBayu: http://myworld.ebay.pl/cool-japan/&_trksid=p3984.m1439.l2754 Nasycenie: bardzo dobre Przepływ: doskonały Cieniowanie: ładne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: zobaczymy za tydzień Wpełzanie na stalówkę: zobaczymy za tydzień Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: prawie w ogóle Strzępienie: niewielkie - tylko na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) Wysychanie: OK Inne: mocno nasycona, ciemna zieleń ZDJĘCIA BUTELKI: SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez LEB Model: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Skończmy już z tymi testami. Niedługo będę miał więcej atramentu niż wódki w domu (o to akurat, nie trudno). A na poważnie, wygląda całkiem ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Zapiszesz sie do Anonimowych Atramentowcow. Poza tym, za jakiś czas i tak dojdziesz do wniosku, ze nie masz czym pisac. Tutaj to powszechna choroba. I jeszcze podziekuj koledze testerowi, za to, ze skuteczniej od fiskusa drazy twoje kieszenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Świetny kolor, głęboki i wyrazisty, ładne cieniowanie – to co tygryski lubią najbardziej. Przez Ciebie chyba w końcu kupię jakąś zieleń i to nie jedną… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 (edited) Świetny kolor, głęboki i wyrazisty, ładne cieniowanie – to co tygryski lubią najbardziej. Przez Ciebie chyba w końcu kupię jakąś zieleń i to nie jedną… Zieleni jeszcze żadnej nie mam, ale się powstrzymam do końcowego podsumowania. Trochę to zajmie, ale będę gromadzić fundusze Suwyama jest naprawdę ciekawym kolorkiem. Powiedziałbym że takim na co dzień. Edited October 20, 2013 by comodsuda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 elegancki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 bardzo ładny green-black Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 nie wiem jak szanowny autor, ale ja już straciłem rachubę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Ja jeszcze nie, ale niewiele brakuje. Z drugiej strony, jakby ktoś się obudził, że ma do udostępnienia próbki zieleni od Delty, Omasa lub Private Reserve to wezmę je na klatę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 ja co najwyżej mogę Ci wysłać zielone naboje z zestawu Leclerca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Hmmm - kusząca propozycja, ale nie, dzięki A tak swoją drogą etap recenzowania jest już prawie zamknięty - wprawdzie starsze recenzje są w zupełnie innym formacie, ale na razie nie będę ich upgrade'ował. Z wyliczeń wynika, że do zrecenzowania zostało mi jeszcze siedem zieleni. A potem biorę się za zestawienie. A potem przez miesiąc lub dwa będę pisał tylko Yu-yake i Amber, żeby się odzielenić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts