visvamitra Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Dziwny to kolor. Spod stalówki wychodzi ciemna turkusowa linia, która szybko zasycha i zmienia się w niebiesko-szarawo-zielonkawy odcień koloru morza. Więcej tu niebieskiego niż zielonego, ale co tam. Na początek zamieszczę próbkę Syo-ro (co można przetłumaczyć jako Rosa na Sosnowym Igliwiu) na chłonnym pergaminie (ślad pozostawiony stalówką "szpachelką" o szerokości 5 mm): Recenzja: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Pilot Kolor: Syo-ro Opakowanie: 50 ml Cena: ok. 140 PLN w Polsce, 75 - 80 PLN z wysyłką do Polski na świecie. Polskiemu dystrybutorowi podziękujemy (chęci na pewno ma dobre, ale polityka cenowa Pilota na Europę jest co najmniej zastanawiająca. W Japonii atrament ten kosztuje ok. 40 PLN). Nasycenie: Umiarkowane, kolor jest lekko spłowiały Przepływ: Dobry Cieniowanie: Całkiem miłe dla oka Jakość linii: dobra, powtarzalna na papierach różnej jakosci Osadzanie się na stalówce: zobaczymy za tydzień Wpełzanie na stalówkę: zobaczymy za tydzień Rozruch: musi chwilę się zastanowić, zanim przystąpi do działania Przebijanie: prawie w ogóle Strzępienie: niewielkie Wysychanie: szybkie Inne: trochę zawiało nudą SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez LEB Model: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 (edited) tak wygląda rosa na sosnowym drzewie: http://wallpaperweb.org/wallpaper/development/dew-on-pine-tree_22226.htm Edited October 16, 2013 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 taki codzienny kolorek dla lubiących niebieski mnie się nawet podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 (edited) Dla mnie ten kolorek bardziej przypomina to: Bardzo przyjemny kolorek, taki spokojny. Edited October 16, 2013 by Inekane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 O... To mi się bardzo podoba. Na co dzień piszę moją ulubioną mieszanką Royal Blue i Turquise z odrobinką czerni i jest podobna. No ale tu wiadomo, że lepsza. Jednolita taka, a z mieszankami nigdy nic nie wiadomo, raz taka wyjdzie raz inna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 royal blue i turkusik zaciekawiły ostatnio @Rittela w moim jednym piórze, to jest bardzo fajny patent nie dodaję czarnego, ale mnie chyba skusiłaś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad white Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Moje ulubione odcienie od Iro to (poza Yama-budo i Yu-yake) Tsuki-yo i Ku-jaku. Szukam kolejnego, ten jest na liście obok Asa-gao;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 Ciekawy kolor, morski o doskonałych właściwościach. W temacie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drEvil Posted April 1, 2019 Report Share Posted April 1, 2019 KWZ błękitny galusowy #6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad white Posted May 18, 2019 Report Share Posted May 18, 2019 Kupiłem próbkę, ale chyba była zanieczyszczona, bo w różnych stalówkach kolor był ciemno-szaro-zielony zupełnie inny niż na Waszych zdjęciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts