DomeN Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Witam, wspominałem o swoich poszukiwaniach w innym temacie, jednak za namową Thay'a założyłem nowy dla lepszej identyfikacji. Otóż szukam pióra ze stalówką typu "inlaid" w cenie oscylującej 100zł. Nie mam namyśli takich ofert na forum, tylko czy jest to możliwe do zdobycia ogólnie w takiej cenie. Pozdrawiam, D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ok, a brałeś pod uwagę pióra chińskie? http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/183-piora-swiata-chiny/ Na Allegro ustrzelisz takie do 100 PLN bardzo spokojnie. Złota stalka, niezła jakość... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Koło, Koło, i jeszcze raz Koło. Swojego najtańszego inlaida kupiłem tam ponad 2 lata temu za 30 zł. W tym roku, ten sam model (Sheaffer 440), ale NOS, za 100 zł. Stalówka stalowa, pióro na naboje. Na aukcji, ale zagranicznej, utrafiłem niecały miesiąc temu niebieskiego Sheaffera Imperial IV sporo poniżej stówy, ale bardzo do robienia. Akurat mam brakujące części i się robi. Chińczycy produkują raczej stalówki triumph/conical, a nie inlaid... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Oglądałem już chińskie np. Wing Sung, jednak tak jak Alveryn zauważył, to nie jest do końca inlaid. Do Koła mam trochę daleko, jednak w ten weekend będzie w moim mieście giełda staroci, na którą zamierzam się wybrać. Ostatnią ominąłem przez własne lenistwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ach, no i jest jeszcze mityczna Targa z logo Toyoty. Za 120 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Chińczycy produkują raczej stalówki triumph/conical, a nie inlaid... Czyli jeśli inlaid, to tylko taki jak w PFM, Intrigue czy Legacy 2? Ortodoks! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Alveryn, gdzie tę Targę za 120zł mogę znaleźć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) Już nie możesz. Koło, po prostu Koło. A żeby coś bardziej praktycznego poradzić: po prostu śledź ebay. Tylko nie rzucaj się na Imperiale 330/440/550 po 300 zł. Co jakiś czas trafia się zwykły, "pospolity" Imperial IV za normalne, uczciwe 100-120 zł. W zeszłym miesiącu wystukałem w sumie trzy. Jak się trafi na naboje, to nawet nie będzie problemu z rozruchem. Tylko trzymaj kciuki, żeby kursy walut trochę znormalniały. Tu masz potencjalny zakup do obserwowania: http://www.ebay.pl/i...=item19caf5233e (No tak, teraz go już wszyscy będą obserwować ) Ciekawa wersja stalówki - 18K. Zwykle jest 14K. Ja już w tym roku nie licytuję - spłukałem się na PFM V. Pozostało czekać... Edited November 21, 2011 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Kurcze, nie dla mnie takie licytowanie. Jestem z pokolenia, które musi mieć wszystko "na teraz". Nie dam rady tak siedzieć i czekać do końca aukcji. Od użytkowników forum raczej nie będzie możliwy taki zakup? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Swoich się na razie nie zamierzam pozbywać. Rzuć ogłoszenie [kupię] na "bazarek" i... czekaj. Tylko że przeważnie jeśli chcesz mieć tanio, to nie będzie zbyt szybko. I na odwrót. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mcarto Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Tylko krótkie pytanko Sheaffer 440 Quasi Imperial warto kupić dobrze to pisze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts