Pan_Q Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Wśród nas są tacy, co posiadają kilka piór, inni posiadają ich kilkadziesiąt, jeszcze inni posiadają po kilkadziesiąt tylko w poszczególnych modelach . Przez ręce przechodzi nam spora ilość piór, ale ile z nich, tak naprawdę używamy/nosimy na co dzień, jedno, dwa, pięć? Ja używam najczęściej 2-3, noszę 2-4, a jak wygląda to u Was? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ostatnio to bywa u mnie różnie. Z reguły 2-3 dziennie, ale wprowadzam element ciągłej rotacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 jak widać na poziomie 2-3 kreujemy naszą normę forumową Jak zmieni się w czasie, czekamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 niestety nie podniosę średniej... najczęściej 2-3 wystarczają mi w codziennej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Nie chodzi o podnoszenie średniej, chodzi o stwierdzenie, jaka ilość piór jest optymalna w codziennym zyciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Można by zaryzykować stwierdzeniem, że im mniej tym na lepsze pióro dla siebie trafiłeś... Choć miło mieć pokaźny zbiór swoich ulubieńców a tak naprawdę to chyba kwestia bardzo indywidualnych potrzeb i preferencji Edited November 19, 2011 by an-j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 an-j trzeba jeszcze pamiętać, iż obok wątku utylitarnego, jest jeszcze kolekcjonerski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ja przeważnie noszę trzy. Jedno stałe i dwa do testu (który może trwać i trwać... ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Osiem: Parker Duofold Senior x 2 Parker Victory TWSBI Diamond 530 Pelikan Suveraen M605 Parker Vacumatic x 2 Parker Classic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Wow, adamon 8 piór masz na stałe w użyciu? W czym je nosisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ja mam w stałym użytku zawsze 5 piór. Cztery "woły robocze" napełnione różnymi kolorami atramentów : niebieski, czarny, zielony, czerwony. I jedno lub dwa pióra o funkcji reprezentacjo-sentymentalnej, zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 No to średnia idzie, raczej leci w górę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 konis, czy mógłbyś pokazać w czym je nosisz, bo jednak 5 piór to sporo miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Aktywnych piór mam sporo ale najczęściej zabieram na uczelnię 4 napełnione różnymi kolorami atramentów. Choć poszukuję jakiegoś fajnego piórka ze stalówką flexową do codziennego użytku - trochę mi szkoda męczyć mojego Swana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 konis, czy mógłbyś pokazać w czym je nosisz, bo jednak 5 piór to sporo miejsca. Mam do tego celu różne etui, ale przeważnie używam takich : zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Mam etui na 3 pióra, w którym noszę 5 (póki co bez uszczerbku dla żadnego) Zasada jest jedna - ma być kolorowo. Każde pióro to inny atrament. Zwykle dziennie używam 2-3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 mam tanie chińskie etui na 4 i 12 piórek (ostatnio nie ma ich na ebay niestety) oraz pojedyńcze skóropodobne Parkerowskie - swoje role spełniają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Wow, adamon 8 piór masz na stałe w użyciu? W czym je nosisz? 2 etui po 4 pióra w każdym: Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 konis i adamon, dzięki za podzielenie się zdjęciami, używacie bardzo ładnych i bezpiecznych dla piór etui. Cwiekoszczak zaprezentowałbyś swoje, szczególnie te chińskie, jeśli mozna prosić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 http://www.ebay.pl/itm/PARKER-PEN-LEATHER-LOOK-POUCH-CASE-SLEEVE-WALLET-/270546558129?pt=UK_BOI_Office_Office_Supplies_Stationery_ET&hash=item3efdd4dcb1 Pojedyńcze etui Parkerowskie zapewne podróbka ale taniutka i mieści Wality'ego (kawał pióra 15:6 zamknięte ze skówką na korpusie ponad 19) Chińszczaki sfotografuję jak znajdę wolny aparat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 adamon, piękny vacumatic na drugim zdjęciu. Zawsze miałem słabość do tego bursztynowego wzoru.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Piszę regularnie 2ma sztukami: Waterman Apostrophe F i Pelikan M215 EF. Apostrophe'a razem z długopisem od kompletu noszę w etui Witchena a na Pelikanka mam osobne skórzane, małe etui. Szukałam takich większych "piórniczków" ale wszystkie były takie, że miałabym obawy o kondycję trzymanych tam sprzętów. Te Wasze są bardzo praktyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Konis te Twoje etui... miodzio po prostu. A jeśli chodzi o mnie to norma forumowa - 2-3 piórka dzienne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 W tym Konisowym etui, co ja mam takie same, mieści sie bez problemu pięć piór. Dwa są rozłożone po obu stronach szlufek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Napelnione mam 2 piora Pozostale sa umyte i schowane Ze soba zawsze nosze jedno pioro i olowek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts