8868 Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Szukam notatnika kieszonkowego do szybkiego notowania. Najlepsze co znalazłem to to: http://allegro.pl/notatnik-notes-a6-dlugopis-schneider-germany-i3546609452.html Może ktoś z was widział coś podobnego w lepszym wykonaniu? Bardzo pasuje mi otwieranie do góry, uchwyt na pisak, kieszonki i małe wymiary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Obadaj coś takiego: http://antra.com.pl/reporterski_kratka.html Jest mniej więcej gabarytu Moleskine albo Leuchtturm, ale cenowo wymiata - w lokalnym papierniku kupiłem toto za 14,99 zł. Papier ma zupełnie niezły - kremowy, nieco grubszy od wspomnianych wcześniej. Na końcu ma kieszonkę na luźne kartki - jak w Moleskine. Jedyny problem, jaki zauważyłem, to pętelka na pióro/długopis, która lubi sobie odpaść (przećwiczyłem już trzy takie notesy, w dwóch pętelka urwała się już na początku użytkowania). Ale jak za taką cenę, to nic lepszego nie znalazłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted September 17, 2013 Author Report Share Posted September 17, 2013 Antra wydaje się całkiem sensowna. Ile coś takiego kosztuje? Z Moleskinea nie znalazłem tak małych. Nie miały też uchwytu na pisak. Z Leuchtturma jest rozmiar, ale nie ma uchwytu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Do Leuchtturma można dokupić uchwyt. Nie sprawdzałem, ale chyba jest przyklejany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Antra, Moleskine, Leuchtturm - reporterskie mają bardzo zbliżone wymiary, więc jeśli szukasz czegoś mniejszego, to raczej nie to. Antra kosztowała mnie 14,99 za sztukę (byłem w lekkim szoku, przyznaję). @Alveryn - tak, przyklejany. Osobiście nie widzę sensu i nie mam zaufania do takich rozwiązań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted September 18, 2013 Author Report Share Posted September 18, 2013 Dodanie uchwytu, wcześniej nie przyszło mi to do głowy. To otwiera zupełnie nowe możliwości... Osobiście nie widzę sensu i nie mam zaufania do takich rozwiązań. Można przyszyć, czy coś... Muszę przejrzeć jeszcze raz zawartość sklepów papierniczych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Łux Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 Ja stosuje szlufke do notatnika Leuchtturm i muszę Was uspokoić. Klej trzyma na prawdę bardzo mocno i póki co nie mam z nią najmniejszych problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted September 25, 2013 Author Report Share Posted September 25, 2013 Wczoraj, będąc w markecie zostałem zaczepiony przez ankieterkę. W zamian za pomoc dostałem zgrabny notesik zamykany na gumkę. Pewnie przetestuje na nim szlufkę leuchtturma. Poza tym, kupiłem notatnik z pierwszego postu i jeszcze kilka wkładów do samodzielnego oprawienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Wczoraj, będąc w markecie zostałem zaczepiony przez ankieterkę. W zamian za pomoc dostałem zgrabny notesik zamykany na gumkę. Pewnie przetestuje na nim szlufkę leuchtturma. Poza tym, kupiłem notatnik z pierwszego postu i jeszcze kilka wkładów do samodzielnego oprawienia. Ciekaw jestem czy papier będzie dobrze znosił atrament, bo cena niezła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Szukam notatnika kieszonkowego do szybkiego notowania. Najlepsze co znalazłem to to: http://allegro.pl/notatnik-notes-a6-dlugopis-schneider-germany-i3546609452.html Może ktoś z was widział coś podobnego w lepszym wykonaniu? Bardzo pasuje mi otwieranie do góry, uchwyt na pisak, kieszonki i małe wymiary. Mam ten sam notes. To znaczy okładkę, bo do środka wkładam Rhodię. Dostałem go za punkty na stacji BP chyba ze siedem lat temu. Codziennie noszę w torbie i prawie nie ma śladów używania. Do tego był mały długopisik, ale inny niż ten na zdjęciu. Materiał dość dobrej jakości, jeśli przez tyle lat nie ma specjalnych śladów zniszczenia. O ile to ten sam materiał, ale patrząc na zdjęcie, wydaje się taki sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 kiedyś miałem taki długopis. w czasach kiedy jeszcze firmy farmaceutyczne dawały gadżety aptekarzom. tak czy siak, to była chyba najlepiej pisząca reklamówka jaką kiedykolwiek dostałem. niestety nie mogłem potem znaleźć pasującego wkładu, także ostał mi się ino sznur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 kiedyś miałem taki długopis. w czasach kiedy jeszcze firmy farmaceutyczne dawały gadżety aptekarzom. tak czy siak, to była chyba najlepiej pisząca reklamówka jaką kiedykolwiek dostałem. niestety nie mogłem potem znaleźć pasującego wkładu, także ostał mi się ino sznur. Wkład - link lub razem z długopisem link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 no właśnie, że to nie taki. ten który pasuje do długopisu przeze mnie posiadanego, ma końcówkę o średnicy 1,5mm, tak jak stare wkłady cienkie, które zresztą nie pasują do tego długopisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts