Jump to content

Na prezent

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Od pewnego czasu szukałam dobrego pióra wiecznego na prezent dla chłopaka. Rozglądałam się raczej za takim w granicach 150 zł. Interesowała mnie firma Parker i Waterman, ale że w pierwszej nic mnie nie zainteresowało, a w drugiej jedynie Hemisphere, który okazał się nieco droższy niż budżet, jaki wyznaczyłam sobie na zakup pióra, wybrałam się do sklepu i poprosiłam o pomoc ekspedientkę. Za 153 zł kupiłam pióro, które bardzo mi się spodobało, lecz jako że nic o piórach nie wiem, to chciałabym zasięgnąć Waszej opinii na jego temat. Nie wiem, jaki to model, choć na paragonie mam napisane, że jest to Sheaffer Gift Collection. Zdjęcie: http://i39.tinypic.com/9gfzhh.jpg

Proszę o możliwie jak najwięcej opinii, gdyż jeszcze w tym tygodniu mogę je oddać do sklepu, lecz nie wiem, czy to najlepsze wyjście - nie mam pojęcia, czy nie przepłaciłam (a jeśli tak, to gdzie mogę je kupić w lepszej cenie?), czy w ogóle jest dobre itd., czy można kupić coś lepszego w podobnej cenie.

Z góry dzięki :)

Jest to Sheaffer Gift 100, cena jak to sklepowa zawsze jest ciut za wysoka ale raczej dużo taniej nowego nie kupisz. Tutaj masz szczegółową recenzję tego modelu pisaną przez malwes, odsyłam Cię tam bo sam nie mam tego pióra więc głupio by było mówić czy jest dobre czy nie. Pozdrawiam

Edit: a i jak znasz dosyć dobrze angielski to też polecam video-recenzję tego pióra S. Browna: http://www.youtube.com/watch?v=8Kjru0QsEvo. :)

mam nadzieję, że nikt z administracji mi głowy nie urwie za rozpowszechnianie w każdym możliwym temacie jego filmików  :ph34r:  :P 

Edited by kastorr

Witaj,

pisałem trochę tym Sheaferem, dużo używałem Hemisphere, czasem zwykły Parker Urban czy IM mi służy i w zasadzie z tych tzw. "tanich a dobry" najbardziej lubię Watermana, ze względu na płynność stalówki. Gift jest na drugim miejscu. Jak na moje upodobania to nie przepłaciłaś, ale sam wolałbym dołożyć trochę i sprezentować Hemisię ;)

Generalnie Gift to porządne piórko i wstydu nie ma :thumbup:  jeśli chłopakowi też się spodoba, to nie ma czym się przejmować!

pozdr!