kastorr Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Witam, poziom znikania atramentów z moich piór napawa mnie już powoli irytacja stąd ten temat. Otóż w większości moich piór porostu ulatnia się atrament mowie tutaj o takich modelach jak m200, Prelude, Charlestone, Perspective, Frontier. Też tak macie? O dziwo w Pilocie 78g czy Safari atrament mimo że lezakuje długo ciągle jest go tyle samo. Czy wy też borykacie się z tym problemem? Czy to jest normalne? Ile macie piór jednocześnie zatankowanych? Z góry dzięki za pomoc i ewentualne pomysly na rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysica Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Niestety też tak mam Mam zatankowanych kilka piór, jakiś czas poleży jakieś pióro i atrament ulatnia się w siną dal... A raczej do stalówki, bo jak przepłukam takie pióro to atrament się znajduje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Hm. To dotyczy pisania, czy leżenia? Ja miewam zatankowane po 6 piór i atramentu ubywa bardzo powoli, bo piszę wieloma naraz. To co przychodzi mi do glowy, to może szersze stalówki w tych ubywajacych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 Leżenia w poziomie. Czasem pisze i pisze i pisze... Takim piórem co już dawno atramentu w zbiorniczku nie ma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Atrament nie powinien znikać... Paruje też dosyć powoli w takich ilościach... Może zostaw pióro z nabojem bez zakręcania korpusu i obserwuj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 A może lunatykujesz i w nocy piszesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 A może lunatykujesz i w nocy piszesz? xD no raczej nie ;-) i wiem że nie powinny nie w tak szybkim tempie w każdym razie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts