Alveryn Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 These are the voyages of the Starship, Enterprise Its continuing mission: To explore strange new worlds To seek out new life and new civilizations To boldly go where J. J. Abrams will never dare Składak, na szczęście z dwóch prawie identycznych egzemplarzy. Pierwszy kupiony kiedyś dawno na Kole, dla skuwki (poszła do innego P'51). Brakowało diafragmy i ślepej skuwki, sekcja poszczerbiona, kolektor w kiepskim stanie, a stalówka to jakiś MERCURIO 14K 585 (możliwe nawet, że oryginalna, tylko dziwnie oznaczona; z kształtu wygląda lepiej i podobniej, niż chińskie). Drugi został upolowany za pośrednictwem portalu aukcyjnego. Również bez diafragmy, ale także bez całego mechanizmu. Stalówka PARKER RU 1946, z kompletnym kolektorem, bez spływaka. Poszczerbiony pierścień, za to obudowa w świetnym stanie, a skuwka - w perfekcyjnym. Ślepa skuwka mocno pogryziona, musiałem trochę połatać. Kupiłem diafragmę, polepiłem, poskładałem i teraz bez trudu wyciąga WARP 9.5 . To najładniejszy z moich P'51 i dowód na to, że nigdy nie należy wyrzucać popsutych piór. Nawet, jeśli początkowo nie planuje się naprawy. Czasem zadziała jakieś piórowe przeznaczenie* i pojawi się okazja do kupienia drugiego "trupka", który doskonale uzupełni tego pierwszego. Łączne koszty, jeśli dobrze pamiętam, nie przekroczyły w tym przypadku 150 zł. Historia mojego "wyrzutu sumienia", czyli niebieskiego Sheaffera Imperiala, też niedługo znajdzie happy end. Części zamienne już lecą z UK. W zależności od tego, co doleci, pióro odrodzi się jako Imperial VI lub "tylko" IV. *Oj, sentymentalny się zrobiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Alverynie, nie da się ukryć, że wiesz, jak przyciągnąć do swoich postów... Gratuluję zombiaka, naprawdę świetnie się prezentuje! Niech żyje długo i prosperuje [to tłumaczenie pozbawiło mnie kiedyś oddechu na dłuższą chwilę... ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Alveryn, chapeau bas Jak zwykle jestem pod wrażeniem Twoich zdolności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Fantastyczny! I post, i Parker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 A już myślałem, że będzie o Parkerze Frontierze Piękny ten pięćdziesiaty pierwszy. Nawet diament bez zarzutu. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Ciekawostka i pokaz umiejetności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts