pablopicasso09 Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Witam! Ostatnio dostałem nowego Parkera. Niestety był on zapakowany w standardowe plastikowe pudełeczko z instrukcją obsługi w środku. Problem tkwi w tym, że nie potrafię rozpoznać tego modelu. Może moglibyście pomóc w jego identyfikacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablopicasso09 Posted July 15, 2013 Author Report Share Posted July 15, 2013 Na skuwce jest również napis "FRANCE T. I". Mam nadzieję, że ta informacja w czymś pomoże... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 (edited) Parker Latitude Edited July 15, 2013 by Rittel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablopicasso09 Posted July 15, 2013 Author Report Share Posted July 15, 2013 Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Na skuwce jest również napis "FRANCE T. I". Mam nadzieję, że ta informacja w czymś pomoże... Z 3 kwartału 2005 roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Latitude. Średnio udany model, jak słyszałem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Podobno najsłabszy punkt to stalówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Jak to w Parkerach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Latitude. Średnio udany model, jak słyszałem... Podobno najsłabszy punkt to stalówka. Jak to w Parkerach Ale zgasiliście zapał kolegi - zamiast narzekania na dzień dobry to może powinno pojawić się : "Jak tam przyjemność z użytkowania? Jestem ciekaw jak tam kwestia jakości, bo coś mi się obiło że w tym piórze może być trochę cienko?" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Ale to Parker, nie ma co oszukiwać kolegi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Z drugiej strony, kolega moze pomyslec: 'Co oni gadaja? Przeciez pisze sie fajnie, ale trzeba sprobowac innych' i wezmie na spotkaniu do reki Sheaffera jakiegos, albo Pelikana i sie rozplynie mowiac, ze racja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Miałem podobnie, Parker był moim pierwszym piórem i wydawało mi się, że pisze naprawdę dobrze. Do czasu aż kupiłem w markecie pióro z Hello Kitty. Za 7 złotych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Miałem podobnie, Parker był moim pierwszym piórem i wydawało mi się, że pisze naprawdę dobrze. Do czasu aż kupiłem w markecie pióro z Hello Kitty. Za 7 złotych. I stwierdziłeś po tym że jednak parker robi najwspanialsze pióra na świecie? A tak na serio to wybór kolejnego pióra dosyć taki, no wiesz... wyjaśnisz to jakoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Parker zjadł mi za dużo pieniążków żeby móc szaleć A Hello Kitty było wybrane nieprzypadkowo, ale to byłaby historia którą zrozumieją tylko użytkownicy Wykopu, i to z kilkuletnim stażem. Chodzi się o avatar jednego z legendarnych użytkowników w/w serwisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 (edited) Akurat bardzo lubię piora Parkera. Jakością pisania Pelikan M800 nie przebił zwykłego Urbana. Parker Vacumatic i Sonnet super takže, Pelikan się chowa. Latitude akurat miał taką wadę jak się slyszy czasem co nie znaczy, że każdy egzemplarz jest zły. W tym modelu akurat się zdarzały sporo częściej niż w innych. Latitude akurat jest na mojej liście zakupów, co prawda dalekiej, ale chciałbym go mieć. Edited July 22, 2013 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablopicasso09 Posted July 22, 2013 Author Report Share Posted July 22, 2013 Posiadam kilka piór innych firm. Chociażby Pelikana m200 czy Sheaffera Agio i ze spokojem mogę stwierdzić, że tym Parkerem pisze się porównywalnie dobrze, a czasem nawet lepiej. Agio lubi mocno skrobać, Pelikan czasem przerywa. Latitude jak dotąd nie sprawił mi żadnych "niekomfortowych" niespodzianek. Chociaż nie powiem, Pelikan i Sheaffer mają w sobie to COŚ, czego Parkerowi brakuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Noe zgodze sie ze stwierdzeniem, ze Urban przebija Pelikana M800... To tak, jakby stwierdzic, ze dwudziestoletni moldawski ciagnik jest lepszy od New Hollanda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 (edited) NIe pisałem w znaczeniu marki ogolnie tylko o egzemplarzach ktore posiadam. Też jestem zaskoczony. I twierdzenie dalej podtrzymuję. Edited July 23, 2013 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 posiadam Urbana i jak @kerad nic złego na niego nie powiem a nawet dobrego ciut da się szepnąć. mieliśmy swoje przygody i szanuję go za to, co ze mną przeszedł. zawsze go zabieram, ma swoje miejsce w zacnym piórniku i zmienia mu się tylko towarzystwo. Pelikana M150 lubię, ale pisząc nim nie przenoszę się w jakiś innym wymiar doznań na linii ręka - pióro - stalówka - kartka, ot przyjemne pisadło do swoich zadań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts