ArielN Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Testował już może ktoś Noodler's Baystate Blue? Jestem ciekaw opinii i efektów na polskim gruncie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mm34639 Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Testował już może ktoś Noodler's Baystate Blue? Jestem ciekaw opinii i efektów na polskim gruncie testowałem :) różni się od większości popularnych atramentów nie daje się go zmyć wodą, nie tylko z kartki, ale i ze zlewu, poddaje się za to wybielaczom zostawia niebieski osad na przezroczystych elementach piór, udało mi się usunąć jakimś chemicznym specyfikiem do odgrzybiania ścian, ale oddaje to jakie problemy może on sprawiać ma dość intensywny zapach i pieni się ponad przeciętną nie cieniuje, daje efekt jakby się pisało flamastrem czy cienkopisem po dłuższym nieużywaniu po butelce pływało coś przypominającego kamień kotłowy (to coś na dnie czajnika) kolor intensywny, może się wydawać ciut fioletowy nie wiem czy warto kupować - szkoda piór, a bardzo podobny efekt daje http://www.biuroeuromed.pl/89,cienkopis-stabilo-point-88-niebieski.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 2, 2011 Author Report Share Posted December 2, 2011 Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 To już wiem od czego trzymać się z daleka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Na szczęście niektóre "niezmywalne" nie są tak wredne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts