Rittel Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Oto recenzja naszego forumowego atramentu. Jeśli piszę brzydko alboco to dajcie znać, mogę przepisać na klawiaturze Konkretów o przepływie czy smarowaniu nie napisałem, bo mam za małą skalę porównawczą i pisałem nietypową stalówką, więc nie wiedziałbym, co napisać - ale pewne spostrzeżenia w tym temacie w opisie i tak się znalazły. Link do albumu: http://imgur.com/a/WXvw0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Dzięki za recenzję. Czy możesz dodać próbkę pisaną cieńszą stalówką? Dla porównania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 25, 2013 Author Report Share Posted May 25, 2013 Co prawda miałem czekać aż skończy mi się niebieski atrament w Lamy ALstarze, ale to by trwało przynajmniej do przyszłego tygodnia, więc opróżniłem, umyłem i zalałem Blue Dreamem Parkera IM. Stalówka F (zapomniałem napisać w próbce pisma). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Lamy górą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 ten kolor jest niebieski jak nic innego ładniutki, czekam dzielnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Przy cieńszej kresce atrament bardziej mi się podoba, kolor na moim monitorze, to takie trochę blue-black, więc jak najbardziej dla mnie. Raczej trzymam się z daleka od jaskrawych błękitów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Fajna recenzja. Próba wody - wypas! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 własnie dostałem przesyłkę. oto poszlaka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 Pilot z Camlinem i z Diamine to ten sam egzemplarz? Nie spodziewałem się, że nasz Blue Dream wypadnie tak blado w porównaniu z Camlinem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 tak, to ten sam egzemlarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 A ja zanim wybiegłem to zmoknięty listonosz sobie już poszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flowers Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Dzięki za recenzję. Czekam z niecierpliwością na swoją butelkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 jako że się szybko obrobiłem z retaksacją recept, pozwoliłem sobie porównać kolory posiadanych przeze mnie atramentów z forumowym sinym mriją. oto skan: aha, przy bazgrołach przy WM BN, próbka diamine PWF jest próbką środkową. pozdrawiam! Piter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 @rbit9n Po twojej i wcześniejszych recenzjach utwierdzam się w przekonaniu, że atrament pwf daje lepsze efekty przy nieco bardziej mokrych stalówkach. Cieniutki ślad stalówki pilota 78G jakby nie daje oczekiwanego efektu moim zdaniem. Dzięki Wam wiem już co zaleję tym atramentem (robaka hahaha ). Z niecierpliwością czekam na swoją butelkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yennefer Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Wczoraj przyszła paczka. Kolor bardzo ładny, faktycznie wygląda lepiej w duecie z mokrymi stalówkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 @rbit9n Po twojej i wcześniejszych recenzjach utwierdzam się w przekonaniu, że atrament pwf daje lepsze efekty przy nieco bardziej mokrych stalówkach. Cieniutki ślad stalówki pilota 78G jakby nie daje oczekiwanego efektu moim zdaniem. Dzięki Wam wiem już co zaleję tym atramentem (robaka hahaha ). Z niecierpliwością czekam na swoją butelkę. żeby wydobyć w pełni kolor, to zdecydowanie tak. dla porównania jeszcze dwa pióra, mokre tornado i suchy celuloid: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Diamine PWF Blue Dream Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 kurcze, bardzo fajny ten atrament. mój ulubiony. aż żałuję, ze nie miałem kasy na dwie flaszki. w przeciwieństwie do watermana, do którego na pierwszy rzut niewprawnego oka jest bardzo podobny, nie zielenieje z czasem, aczkolwiek to też zależy od papieru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 kurcze, bardzo fajny ten atrament. mój ulubiony. aż żałuję, ze nie miałem kasy na dwie flaszki. w przeciwieństwie do watermana, do którego na pierwszy rzut niewprawnego oka jest bardzo podobny, nie zielenieje z czasem, aczkolwiek to też zależy od papieru. O to to! Zgadzam się z przedmówcą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 31, 2013 Author Report Share Posted May 31, 2013 Mi Blue Dream zzieleniał na stalówce. Po pewnym czasie niepisania (przy założonej skuwce) początek pisania był zielonkawy. Ale piórem był Parker, więc nie ma co się dziwić że działy się cuda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba989898 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 PWF Blue Dream po potraktowaniu wymazywaczem do piór robi się zielony, ale nie znika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 oj, wymazywaczem nasz forumowy atrament pisz już lepiej dugopisem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 TWSBI stub 1,5, diamine PWF blue dream, kartka darmowa z dawkowaniem fenspirydu: trwa też test na blaknięcie. na razie minęło 5 dni wiszenia na kontuarze. już widać różnicę między atramentem forumowym, a czarnoniebieskim watermanem. niestety mój skaner w pracy, nie do końca sobie radzi z niuansami kolorów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Ciekawe czy ktoś z pacjentów zwrócił uwagę na to piękne pismo (najczęściej widuje się kartkę z wydrukiem), gratulacje Edited June 11, 2013 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 czasem pacjenci się dziwnie patrzą na mnie jak im daję karteczki z nazwami leków lub ich dawkowaniem zapisane minuskułą karolińską. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts