Cwiekoszczak Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Wstawiam swoją pierwszą testową recenzję atramentu. Zapraszam do komentowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Wielkie dzięki za recenzję! Ostatnio zastanawiałem się, czy nie sprawić sobie tego atramentu, ponieważ wracam do czarnego koloru. Jak porównałbyś go do czarnego Hero? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Nie mam czarnego Hero. Tylko niebieski zmywalny który robi za atrament do śmieciowych piórek na śmieciowy papier. To mój ulubiony czarny choć PR Velvet Black jest ciemniejszy ale za to ma zdecydowanie gorszą kulturę pracy. Parker mi za to bardziej szarzał z czasem. Jak skończy mi się atrament we wszystkich testowych piórkach mogę wziąć się za VB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 To myślę, że warto będzie go kupić . Wiesz może jaki atrament jest w nabojach Pilota dołączanych do 78G? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 7, 2011 Author Report Share Posted November 7, 2011 Przypuszczam że atrament standardowy linii Pilot/Namiki z takich jajowatych butelek można znaleźć np. tu http://www.nibs.com/Inks.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 18, 2011 Author Report Share Posted November 18, 2011 (edited) Jak przyjedzie Pilot Plumix (zwolni się P78G) mogę przetestować następny z posiadanych atramentów tą samą metodą - wybierzcie który chcecie - za dużego wyboru nie ma ale zawsze coś. Do wyboru Pelikany 4001: Wszystkie poza niebieskim i niebiesko-czarnym Hero: Niebieski Diamine: Yellow, Poppy Red, Royal Blue Private Reserve: Velvet Black Edited November 18, 2011 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Ja chętnie zobaczyłbym recenzję tego Diamine Yellow . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 A ja brązowy Pelikan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Kurcze, no to mamy kłopot, bo ja poproszę... Private Reserve: Velvet Black. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 Cóż testowe pióra są szykowane pod Yellow, na razie Kreuzer nabity, Pilot i Parker V. po wypisaniu zostaną też zatankowane i nie śpiesznie napiszę drugą recenzję. Dodatkowa cecha atramentów Pelikana: Fenomenalnie miesza się ze sobą (poza czerwonym który moim zdaniem jest nieporozumieniem albo trafiłem wybitnie felerną butlę inkaustu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Czerwony Pelikan? Używałem go (w nabojach). Uważam, że jest świetny zarówno pod względem koloru jak i właściwości pisarskich. A co on wyprawiał u Ciebie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Zostawiał paprochy na stalówce... Bez szkody dla pióra, ale jednak coś tam się z niego "wytrancało" Edited December 11, 2011 by emilien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 Mi dwa pióra zatkał, tylko dzielny chińczyk od Jinhao (321) wytrzymał zapychanie i na nim wypisałem większość butelki atramentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Dzięki, to jeden z czarniejszych ale Lamy czarnego u mnie nie przebił. Chyba jest troche gęstszy bo w piorach z cieńką stalówką nie pisał mi zbyt dobrze co nie znaczy że źle. Chciałem go jak najszybciej wypisać i zastąpić innym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 Cóż PR Velvet Black jest ciemniejszy ale za to rzadki, i ciekawie cieniujący, ale jak już nabiłem te same pióra Diamine Yellow to najpierw zrecenzuję ten atrament. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Właśnie teraz wracam znowu do Brilliant Blacka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacu33 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 A ja właśnie się na niego zdenerwowałem. Grr... Pisze na szaro, a nie na czarno. Zostało jeszcze trochę w buteleczce - będzie na maturę. Przerzucam się, o ile mi złość nie minie, na coś "ciemnoniebieskogranatowego". A jeśli chodzi o Czarne Hero... ODRADZAM. Zatkał na amen nawet pióro tego samego, hmm... producenta. Syf straszny, ale na szczęście tylko kilka złoty straciłem. Niebieski, jest ok, ale po tej przygodzie nie zatankuję go do Hemisphere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts