matekkuba Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Witam, spodobało mi się pióro wymienione w temacie, ale cena jest olbrzymia, jak na moją kieszeń. Szukam czegoś o podobnym kształcie, niestety bezowocnie. Jedyne, co udało mi się znaleźć to nieuchwytny w sklepach/na aukcjach Jinhao 169 http://www.qiangu.en.alibaba.com/product/209026065-200212693/jinhao_iridium_fountain_pen_for_student_with_square_head.html Gdybyście znali pióra w tym kształcie, prosiłbym o jakieś propozycje. Z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinhao Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Witaj Jeżeli poszukujesz niedrogiego pióra z kwadratowym zakończeniem korpusu i skuwki to szukaj pióra Baoer 3018 eefka http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php?/topic/235457-a-review-of-the-baoer-3018-black-sonnet-with-pictures/ Pozdrawiam Edited March 3, 2013 by Jinhao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Kształt korpusu ma jak Imperiale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) nie wydaje mi sie by jakiś jinhao mógł być alternatywą dla exceptiona inna grupa docelowa zupełnie inne pióro to tak jakby tata (takie auto) mial byc substytutem dla merca klasy a (lub b) Edited March 3, 2013 by vit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matekkuba Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Jinhao, dzięki za rzeczową odpowiedź. A post vita nie wiem czym miał być... w tytule jak byk stoi przymiotnik "niskobudżetowa". Widać niektórym to nie wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 czepiasz sie używasz pojęcia alternatywa - tu nie ma żadnej alternatywy, piora z różnych światów niskobudżetową alternatywą dla mb może być salior jeden kosztuje 2k, drugi 1,5 oba nie dla biedaków zastanów się po coo kto kupuje wm exceptiona i czy jinhao zaspokaja te potrzeby niskobudżetową alternatywą dla exceptiona moze byc wersja slim dla mnie koniec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matekkuba Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Nie, przyczepiłeś się Ty, nie mając nic sensownego do dodania. Wyraźnie sprecyzowałem, że podoba mi się kształt tego pióra i szukam jakiegoś taniego zamiennika/erzaca/alternatywy, bo na Exception mnie nie stać. A i tak drogie pióro nie jest mi potrzebne. Bez odbioru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinhao Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 czepiasz sie używasz pojęcia alternatywa - tu nie ma żadnej alternatywy, piora z różnych światów niskobudżetową alternatywą dla mb może być salior jeden kosztuje 2k, drugi 1,5 oba nie dla biedaków zastanów się po coo kto kupuje wm exceptiona i czy jinhao zaspokaja te potrzeby niskobudżetową alternatywą dla exceptiona moze byc wersja slim dla mnie koniec Bardzo cenię twoje posty, ale od jakiegoś czasu większość twoich wypowiedzi jest nastawiona strasznie anty. Nie trzeba wszystkich kochać, ale z jednej strony robisz podjazd na matekkuba że poszukuje odpowiadającego mu stylistycznie pióra w przystępnej cenie, a w innym temacie wyśmiewasz "nieszczęście" konisa który kupił relatywnie drogi atrament. W sumie w obu wypadkach nie wiele to wniosło do poziomu dyskusji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Krąży jeszcze po Allegro jakiś no name, nieco podobny do Watermana Exception. Alternatywą raczej nie będzie, ale jeśli chodzi o pisanie czymś zbliżonym z wyglądu Exception, to jak najbardziej się nada. Gdy trafię - dam znać. A tak przy okazji - trzymajmy się tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts