Sprenger941 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Cześć Ostatnio znalazłem na ebay'u to cudo: http://www.ebay.pl/itm/BAOER-508-MAGIC-BLUE-AND-SILVER-MEDIM-NIB-FOUNTAIN-PEN-ATTRACTIVE-/251175722653?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7b3d5e9d#ht_2978wt_1397 Jest przepiękne Planuję je kupić, ale zanim to zrobię, to chciałbym spytać się o opinie, co o nim sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Stylistycznie - bomba. Kolor wręcz niesamowity, a linia elegancka. Ciekaw jestem, jak z jakością materiałów. Nie miałem nigdy Baoer'a. Tak na marginesie, była na forum recenzja pióra o podobnym kształcie, też z Dalekiego Wschodu... Chyba to: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/2087-jesienne-pioro-tenny/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinhao Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Dostępne w trzech kolorach : Niebieski, bordo i czarny. Stalówka M, waga 30 g, długość zamknięte 13,5 cm średnica pod skuwką 12 mm, metal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprenger941 Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Stylistycznie - bomba. Kolor wręcz niesamowity, a linia elegancka. Ciekaw jestem, jak z jakością materiałów. Nie miałem nigdy Baoer'a. Tak na marginesie, była na forum recenzja pióra o podobnym kształcie, też z Dalekiego Wschodu... Chyba to: http://www.piorawiec...ne-pioro-tenny/ Tak patrzę na te Tenny i kurna, rzeczywiście przypomina Baoera! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprenger941 Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Dostępne w trzech kolorach : Niebieski, bordo i czarny. Stalówka M, waga 30 g, długość zamknięte 13,5 cm średnica pod skuwką 12 mm, metal. Metal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Takie coś w glanach z długimi włosami A tak serio to chińczyki często maja korpus i skuwkę wykonane z metalu Mnie to pióro przypomina jakiś model Renoird ale nie pamietam jaki dokładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinhao Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Nie w glanach ale na słoninie w ixy lub okutych pikolakch i nie z długimi włosami tylko na fryzurą na szweda w naszkach z grzebykiem w tylnej kieszonce. Przypomina picasso 903 nazwanym na cześć sklepów dla snobów ze spinkami Renoird. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Mam tego Baoera - spisuje się dobrze, ale o wlele lepiej "śmigają" Baoery 79, 100 i 507. Najsłabiej pisze 517-tka. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts