ArielN Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Zgodnie z ankietą najbliższy termin cieszącym się największym zainteresowaniem na gdańskie spotkanie to weekend wypadający 6. i 7. kwietnia. W związku z tym zarezerwowaliśmy już salę w restauracji (jeden dzień - na sobotę). Teraz ustalmy listę uczestników. Zdjęcia z restauracji, w której odbędzie się spotkanie można obejrzeć tutaj: http://www.panoramarestauracja.pl. W ramach spotkania spróbujemy pomorskiej kuchni (koszt obiadu to 18 PLN - płatne na miejscu). Atrakcji mnóstwo: - tryliony piór; - walizki wypchane po brzegi butelkami z atramentem w niezliczonych kolorach; - do testowania stalówki elastyczne, italic, stub, OBB, OM itd.; - tona najróżniejszej jakości notatników; - i wiele, wiele innych. Zapraszam do wpisywania się na listę: 1. ArielN 2.... PS. Przypominam, że spotkanie ma charakter otwarty i wpaść można nawet w ostatniej chwili, ale przybliżone określenie liczby osób ułatwi nam organizację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 1. ArielN 2.... 3. Pan_Q miejsce 2 zostawiłem dla Leny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Long Tom Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 1. ArielN 2.... 3. Pan_Q 4. Long Tom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 1. ArielN 2.... 3. Pan_Q 4. Long Tom 5. Pilot Inspektor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Dla porządku: 1. ArielN 2. Lena 3. Pan_Q 4. Long Tom 5. Pilot Inspektor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 1. ArielN 2. Lena 3. Pan_Q 4. Long Tom 5. Pilot Inspektor 6. konis zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 1. ArielN 2. Lena 3. Pan_Q 4. Long Tom 5. Pilot Inspektor 6. konis 111. Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 A ja czekam na spotkanie w lepszym terminie:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Nie ma więcej chętnych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Z pewnością będą, bo z tego co wiem to na Pomorzu mieszka sporo pióromaniaków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Nie obiecuję, ale będę się starał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 1. ArielN 2. Lena 3. Pan_Q 4. Long Tom 5. Pilot Inspektor 6. konis 111. Cwiekoszczak 8. adamon 9. Akszugor (mam nadzieję, że uda się mi przyjechać i nic nie wypadnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Akszugor, jako że z Warmii masz odległość na przysłowiowy rzut beretem, to już się nie wymiksujesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Tak, tylko ja beretu nie posiadam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Kamieniem też dorzucisz Ja postaram się przyjechać, ale jak będzie zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Zapowiada się ciekawe spotkanie Czy w Gdańsku jest jakiś charakterystyczny sklep z piórami, który warto odwiedzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 nie ma. ewentualnie Kaligraf, albo jakieś takie zwykłe papiernicze, mnie bliżej żaden nie jest znany a to ze względu na ich położenie, nie miałam jak na razie powodów, żeby tam jechać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Trójmiasto to mewy, mewy i... mewy. Ewentualnie wronie pióra, to tak żeby być kulturalnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Long Tom Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 W Gdyni są 2 sklepy wychodzące szeroko poza parkerowsko - watermanowski standard, lecz jak to zwykle bywa w przypadku sklepów stacjonarnych oferowane ceny przyprawiają o ból głowy człowieka przyzwyczajonego do cen netowych. Czasami jednak tam zaglądam, bo można trafić na ciekawe perełki, jak np. ostatnie pudełko niebieskiego atramentu Pilota w nabojach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 do Gdyni średnio mi po drodze, ale faktycznie, kiedy czegoś potrzebuję to zazwyczaj okazuje się, że sklep z alledrogo mieści się na południu, nigdy w pobliżu ewentualnie sprzęt komputerowy można dorwać, ale to też od niedawna ogólnie kamienice, antykwariaty, knajpy i standardowe sklepy papiernicze, poza centrum i starym miastem blokowiska i Biedronka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 Czyli znajdzie się jakieś miejsce, żeby w razie chęci zajrzeć Opublikowałem już informację o gdańskim spotkaniu na Pióromaniaku: http://pioromaniak.blogspot.com/2013/03/spotkanie-pioromaniakow-w-gdansku.html Czym więcej uczestników, tym więcej piór i atramentów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 do knajp zawsze, honorowo dwie czynne browarnie są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Nie wiem czy przez uczelnię nie wypadnę z imprezy (ciężki semestr). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Nie wiem czy przez uczelnię nie wypadnę z imprezy (ciężki semestr). No co Ty? A kto będzie atramenty mieszał? W razie czego osoby na spotkaniu gremialnie wystąpią do dziekana, żeby darował Ci chociaż jeden egzamin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts