Jump to content

Klejenie sekcji

Alveryn

Recommended Posts

Wygląda na to, że jednak się da. :D

MB-sekcja_zpsf7e18bee.jpg

Teoretycznie spoina ma te same właściwości, co oryginalne tworzywo. Bo głównie z niego się składa. Jeszcze trochę polerowania (papier ścierny+pasta), wyskrobanie szpilką resztek pasty (ten białawy nalot) i będę sobie mógł wreszcie popisać.

Edited by Thay

Sekcja do Safari to w detalu ok. 40 zł. Trochę szkoda inwestować w kleje - efekt i tak nie będzie lepszy od wymiany. Na przezroczystej sekcji może być bardzo widać klejenie.

To moje bardzo żre powierzchnię i trzeba potem sporo szlifować.

BTW fajny ten Silpac. Moja mikstura jest chyba agresywniejsza. Muszę się chyba nauczyć uzupełniania ubytków materiałem zeskrobanym z niewidocznej części pióra.

Edited by Alveryn

Wiem. :D

Poprawiam to klejenie z pierwszego zdjęcia, bo udało mi się zmieszać coś na kształt kitu maskującego. Ciekawe, czy kiedyś zastygnie...

A tak swoją drogą, eksperyment przeprowadzam na piórze, które ponad 1,5 roku temu w akcie desperacji zakleiłem epoksydem. Miało pęknięcie, które widać na zdjęciu, a dodatkowo wewnętrzna sekcja była złamana na pół.

Przepływ jest, ale już się go nie zdemontuje bez ryzyka połamania do reszty. Trudno. Tylko jak sobie pomyślę, ze mogłem się wtedy wstrzymać z tym klejeniem... :wallbash:

Edited by Alveryn

Mała aktualizacja.

Wczoraj było tak (rozjaśniłem trochę, żeby było lepiej widać :P).

MB-sekcja1_zps46adb539.jpg

Dzisiaj zrobiłem tak.

MB-sekcja2_zpsc9962e75.jpg

Pociągnąłem papierem ściernym 800 i wyszło tak.

MB-sekcja3_zps51717067.jpg

W końcu przeleciałem pastą i jest tak.

MB-sekcja4_zps260c3554.jpg

Pewnie jeszcze wyrównam te kilka dołków, ale już nie dzisiaj, bo trzeba powtórzyć dokładanie tworzywa i polerowanie. Za późno się zrobiło na wietrzenie mieszkania.

Poproszę Administrację o dodanie tagu "Garaż Alveryna" do wątku. I usunięcie zbędnej kropki z tematu. :P