Akszugor Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Pen Show Katowice 2013 Organizator: Instytucja Filmowa Silesia - Film Organizator - Marszałek Województwa Śląskiego. Partner projektu: Lokacja: Kino Kosmos Katowice ul Sokolska 66 40-087 Katowice Data Pen Show Katowice: 13-14 kietnia 2013 roku Dostępność miejsc wystawowych na salach: Hol: Galeria: Kawiarnia: Dojazd i lokacja: Google Maps (GPS) https://maps.google.pl/maps?q=centrum+s... mowej&z=15 Zgłoszeni uczestnicy: INAHON Sp. z o.o. Wystawa jubileuszowa Sheaffer, Pióra firmy Aurora oraz Cross. Inner Tomar (pióra: Visconti, Rubinato, Marlen, Delta) ABERNATO Tom Westerich Carlos Almeida Dariusz Szymanowski Charles Whitehead z Writing Equipment Society Letizia Jacopini Carlos Cal Brandão (Austrian Pen Show) Patrick Wagner (Pilot Pen) Ole Stokland Nakata Toshiya (Platinum) Lisa Miyako Informacje dla wystawców: Lokalizacja: Kino Kosmos – Katowice, ul. Sokolska 66, ok, 500 m od Spodka. Dla wystawców możliwy podjazd samochodem pod same drzwi. Dojazd przez parking od ulicy Morcinka, przed szlaban proszę użyć klaksonu a ochrona otworzy wjazd. Istnieje możliwość skorzystania z bezpłatnego parkingu. Trzeba ją zgłosić wcześniej, gdyż ilość miejsc ograniczona. Ustawianie stoisk: 13.04.2013 od 8.00 do 11.00. Istnieje możliwość przywiezienia ekspozycji dzień wcześniej. Zainteresowani winni zgłosić taką potrzebę mailowo lub telefonicznie w celu ustalenia szczegółów. Zasilanie: Gniazdka 230 V. Ilość przedłużaczy ograniczona, więc potrzebę podpięcia do sieci proszę zgłaszać wcześniej. Sieć: W budynku jest WiFi. Hasło dostępne u organizatorów. Palenie: W budynku obowiązuje zakaz palenia. Palarnia znajduje się przed wejściem do budynku. Catering: Dla wystawców kawa i herbata za darmo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Hej, informacja jest niepełna, bo jednak brakuje informacji o partnerze projektu. Nie wiem, czy to autocenzura autora, czy skrypt tutejszy, czy admin (mod), ale może nie ma co w tym konkretnym przypadku ciąć, bo to kwestia faktu związanego z wartościową dla środowiska miłośników piór imprezą, bez względu na różne szczegółowe kwestie pomiędzy administracjami. Ta informacja nie jest fair w takiej postaci, bo jednak wycięty jest podmiot zaangażowany w sprawę. Nie jest to zbyt właściwe moim zdaniem. Kurdesik, taka fajna impreza może być bardziej integrująca niż dzieląca. Edited February 11, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Partner projektu: ---------------------------------------------- Jednocześnie proszę Administrację, z całym szacunkiem i powagą, by nie cenzurowała moich postów, jeśli nie naruszają regulaminiu. Informację o PenShow w Katowicach zamieszczam grzecznościowo, ponad podziałami, jako informację dla wszystkich miłośników piór i atramentów w Polsce. Jeśli mój post (jak i wcześniejszy) narusza regulamin PWF, proszę o usunięcie całego wątku. Edited February 11, 2013 by Akszugor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Pen Show w Katowicach to z pewnością będzie fantastyczne wydarzenie. Trzymajmy wszyscy kciuki, aby się powiódł i przyczynił do popularyzacji piór wiecznych. Może uda nam się na niego przybyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 ile wjazd kosztuje, no chyba, że nie doczytałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 Na razie nie mam takiej informacji, ale jak tylko będzie - podam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 <div> Odwiedzających zapraszamy od godziny 11:00.<br />Wstęp - osoba dorosła 5 zł dzieci i studenci - 2 zł<br /> <br /> Płatne w kasie kina </div><div> </div> <div>Dawno mnie w sumie w katowicach nie było </div> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 mnie w sumie też... w poniedziałek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankvk Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Niestety w tym roku nie moge, bo bede w Ameryce tym okresie, ale w nastepnym roku mam nadzieje ze te targi odwiedze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Ja się wybieram, ale...ja jestem nowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Ja też się wybieram, ale... ja jestem stary (?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Ja też się wybieram, ale... ja jestem stary (?) Hahahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Ja też się wybieram, ale... ja jestem stary (?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz_ja Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Może się też doczołgam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rka Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Witam, Te tak na prawdę najistotniejsze informacje, których zabrakło to fakt, że po raz pierwszy będziemy mieć imprezę na której można pióra brać do ręki, oglądać, pisać, próbować, kupić, wymienić, naprawić.... innymi słowy po kilku klasycznych wystawach przyszedł czas na żyjące pióra:) Będzie też sporo gości, zarówno jako odwiedzających (np. Lisa Miyako z USA, Carlos E.Naldi z AP Pens ze Szwajcarii), jak i kolekcjonerów-wystawców (z Anglii, Niemiec, Austrii, Francji). Takie wydarzenia to fantastyczna okazja do poznania nowych ludzi, którzy dzielą tę samą pasję. Mam nadzieję, że z wieloma z Was będę miała okazję spotkać się "oko w oko" Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Właśnie dowiedziałam się, że w imprezie katowickiej weżmie udział pani Ewa Landowska, będzie prowadzić warsztaty z kaligrafii. Polecam gorąco zainteresowanym, bo to prawdziwa okazja, pani Ewa jest niesamowita i prowadzi zajęcia w sposób fantastyczny. Styl p.Ewy można podejrzeć na youtube, naprawdę warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Hej! Planuję pojechać na tą imprezę, czy ktoś jeszcze wie,że na pewno będzie? Może się spotkamy? Wolałabym zwiedzać to z "bardziej doświadczonym pióromaniakiem" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Hej! Planuję pojechać na tą imprezę, czy ktoś jeszcze wie,że na pewno będzie? Może się spotkamy? Wolałabym zwiedzać to z "bardziej doświadczonym pióromaniakiem" Też jadę - z Warszawy, na jeden dzień w sobotę. Nie jestem co prawda doświadczonym pióro maniakiem, ale jadę tam z zestawem atramentów własnej produkcji A ty skąd się wybierasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Z Wrocławia, zostanę na dwa dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 ja bede w sobote - nie wiem jak dlugo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Wszystko na to wszkazuje, że będę także ale tylko w sobotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Będę w tym czasie na turnieju tenisa w Katowicach, więc z pewnością odwiedzę targi w sobotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Słuchajcie, a może by tak ustalić miejsce wspólnego spotkania i pójść grupą na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Albo znak rozpoznawczy... cylinder na głowie i czerwona róża w butonierce... :-))))))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Niestety nie jadę. Problem z transportem (PKP to blisko 9 godzin jazdy!). Wpadłbym na 1,5 godziny przed zamknięciem w sobotę i zaraz w niedzielę wracał rano (i znów 9 godzin jazdy). Zazdroszczę ludziom mieszkającym bliżej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts