grzes405 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Załóżmy (hipotetycznie), że chcę kupić pióro. Ale pióro powinno spełniać jeden warunek - inne, typowe dla piór i instrumentów piśmienniczych - względnie istotne. Pióro musi mieć jakiś związek z Portugalią. Przeszukałem net - w Portugalii (chyba) piór już nie produkują. Firma, która je robiła wycofała się. No i stoję w miejscu. W którym kierunku iść? Można oczywiście dobierać kolorystykę jakoś (czerwone pióro, zielona skuwka i żółty klips), ale to ostateczność. Wolałbym raczej jakiś bardziej namacalny związek. Jaki - nie wiem - potrzebuję waszych pomysłów. Aha - pióra, które były w Pt nie są związane z Pt. One tam po prostu były . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Zadanie, które planujesz jest dość trudne i może być kosztowne, Ale można je zrealizować. Trzeba kupić Pelikan 100N "Magnum" z nadrukiem - Emegê - przeznaczonego i sprzedawanego wyłącznie w Portugalii. Chyba, że zadowolisz się mniej ambitnym planem, to wtedy na ebayu możesz znaleźć coś takiego. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes405 Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Plan jest ambitny. Nawet zamierzałem zamówić coś u tokarza i na bazie Jinhao coś zmajstrować. O Pelikanach Emegê zapomniałem. A czytałem niedawno na forum. Edited February 11, 2013 by grzes405 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts