konis Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Pióro kupiłem jeszcze w grudniu wraz z pasiastą Osmią 222. Dotarło do mnie w styczniu. Pióro miało niesprawny system napełniania. Jak wiadomo, naprawa vacumatic'a to już trochę wyższa szkoła jazdy i wymaga specjalistycznych narzędzi i umiejętności. Najbardziej specjalistyczne narzędzie jakim dysponuję to kombinerki Na dodatek przy próbie wyjęcia stalówki ukręciłem spływak. Pióro powędrowało więc do znanego Pen Doctora, naszego kolegi CezaryF'a. Właśnie dziś dotarło do mnie po hospitalizacji. CezaryF - jesteś wielki Parę zdjęć cykniętych na szybko i przy ponurym i dość skąpym oświetleniu nie oddaje w pełni piękna tego pióra. Pióro już napełnione. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 (edited) bardzo ładny. Sprzedałem ostatnio takiego tylko zielonego. te paski to podobno mają być światła uliczne Nowego Jorku, w późno - wieczornej porze. Edited February 7, 2013 by namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Bardzo ładna wersja i do tego w super stanie Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Gratulacje Jaki rozmiar? Junior? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 (edited) Gratulacje Jaki rozmiar? Junior? Nie wiem. Nie znam się na Parkerach. Może zajrzy tu adamon, to podpowie. zdrówka PS. Ma zamknięte 130 mm długości, co odpowiada 5 1/8 cala, więc wychodzi, że to chyba standard. Edited February 7, 2013 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Podpowiedz jaką długość ma Twój Vac (liczy się każdy milimetr), a rozwiejemy tajemnicę rozmiaru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Ładne paseczki, gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Genialne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 (edited) Nie wiem. Nie znam się na Parkerach. Może zajrzy tu adamon, to podpowie. zdrówka PS. Ma zamknięte 130 mm długości, co odpowiada 5 1/8 cala, więc wychodzi, że to chyba standard. Junior 3 generacji. Sądząc po stalówce koło 1948, czyli końcówka produkcji, bo to model amerykański. A Junior bo ma dwa cienkie paski. Gdyby miał jeden szerszy (jak angielskie Duofoldy) byłby Major. Bardzo ładne piórko. Edited February 7, 2013 by adamon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 No i proszę ! Junior 3 generacji, z jueseja ! A o angielskich duofoldach też pamiętam. Właśnie wczoraj zgarnąłem niebieskiego Juniora. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 (edited) Klips z przedzieloną strzałą, plastikowy przycisk mechanizmu i trzy kropki przy ósemce, czyli produkcja to pierwszy kwartał 1948 roku PS. Mi się marzy wersja dla Christiana Olsena. Edited February 8, 2013 by GranatowyPrawieCzarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Parkery mi się nie podobają, ale ten...Ten jest piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankvk Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Bardzo ladne pior! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Gratulacje konis. Przepiękne pióro. Vacumatici podobają mi się odkąd zobaczyłam pierwszego (w książce ) Na żywo musi być niesamowity. I te paseczki... naprawdę kojarzą mi się ze zdjęciami ruchu ulicznego nocą, robionymi z długim czasem naświetlania. Czysta poezja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Wygląda jakby jakieś światło rozświetlało go od środka. Wspaniale wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts