Alveryn Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Poszedłem dzisiaj pokręcić się po Kole. Wykręciłem sobie taki numer: jedynka i dwa koła w wydaniu bohaterskim. W środku - gumka bez śladu użycia. Formalnie NOS, tylko że lekko poobijany w "magazynie". Bardzo lekko. Moim zdaniem, bliżej temu do Parkera 61, niż do 51 - charakterystyczny pierścień i podwójny "klejnot" przesądzają o podobieństwie. Oznaczenie platerowania też jest "parkerowskie" - 1/10 12K. W komplecie dostałem ładne drewniane etui pokryte zieloną laką. Zawiasy w rozsypce, ale wezmę jakiś klej, kilka gwoździków i połatam. Oświetlenie sztuczne i skąpe, dlatego kolorki wyszły dziwne. A tymczasem Hero 1000 gdzieś tam sobie pewnie płynie statkiem. Jeśli się jeszcze komuś po drodze nie spodobał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 (edited) Alveryn, będę się musiał wybrać z Tobą na Koło, masz farta Oczywiście, jeśli można. Edited October 30, 2011 by Pan_Q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 30, 2011 Author Report Share Posted October 30, 2011 Ta "setka" już co najmniej 2 tygodnie tam leżała. Tylko za każdym razem były inne priorytety... Większego farta trzeba mieć, żeby utrafić, kiedy się znów wybiorę na Koło. Czasem zawracam w połowie drogi, bo mi się odechce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Skąd ja to znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Setki to chyba moje ulubione chińskie pisadełka. Dorównują im jedynie stare 616, choć przyznam, że nie widziałem ich w wersji full gold plated. Jedynie czasem trafiają się ze złoconymi skuwkami. Setka, którą pokazał Alveryn to ewidentnie vintage. Chętnie bym kiedyś zestawił ją ze współczesną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 To przynieś współczesną na kolejne spotkanie. Ciekawe, czy uzbierałoby się tego towaru wśród Forumowiczów tyle, żeby zrobić spotkanie dedykowane Wschodowi (Azji i byłym europejskim demoludom, żeby nie zawężać zbytnio). Sam mam kilka Japończyków. Tylko brakuje materiału na prelekcję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 No, etui sklejone. Z tej okazji - kolejna fotka. Niestety, brakuje jednej sprężynki, więc wieczko odskakuje tylko na połowę wysokości, ale to i tak najładniejsze etui do pióra, jakie mam. Laka na drewnie to prawdziwe cudo. Czeka je jeszcze delikatne czyszczenie, ale na szczęście nic poważnego się tam nie zadziało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 No to idę grzebać w szufladach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 To przynieś współczesną na kolejne spotkanie. Ciekawe, czy uzbierałoby się tego towaru wśród Forumowiczów tyle, żeby zrobić spotkanie dedykowane Wschodowi (Azji i byłym europejskim demoludom, żeby nie zawężać zbytnio). Sam mam kilka Japończyków. Tylko brakuje materiału na prelekcję. Jak kupie, to przyniosę. Sam mam vintage... A pomysł jest do rozważenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
broerkonijn Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Z duma przedstawiam moja seteczke. Pisze jak marzenie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts