wojtek9972 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Witam, mam zamiar kupić pilota 78G. Może ktoś wie, czy da się wcisnąć do niego jakiś inny nabój np. Parkera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Parkera raczej będzie ciekł. On działa na internationale, czyli takie zwykłe. Ale każdy nabój można napełnić strzykawką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 On działa na internationale, czyli takie zwykłe. Ale każdy nabój można napełnić strzykawką są wersje działające na internationale, ale raczej nie do dostania na allegro widziałen he ba ebay ale byly znacznie droższe od "normalnej" wersji. "typowy" pilot 78g działa tylko i wyłacznie na naboje pilot/namiki. w zestawie zwykle jest konwerter na napełnianai z kałamarza który działa całkiem sprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 A, to w takim razie przepraszam za ignorancję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek9972 Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Dzięki za odpowiedź. Czy konwerter Pilota ma podobną pojemność jak naboje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Fabryczny konwerter con-20 ma pojemność podobną do krótkich nabojów. Nie wiem jak działa w tym piórze con-50, a con-70 nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 ...Nie wiem jak działa w tym piórze con-50, a con-70 nie pasuje. con-50 działa dobrze ma mniejszą pojemność niż con-20 (albo może własciwie "seryjny", bo con-20 jest chyba bardziej zabudowaną wersją "seryjnego") ale za do widać ile atramentu zostało po odkręceniu korpusu. ogólnie patrząc na "problemy" z zamówieniem con-50, con-20/"seryjny" jest dobrym rozwiązaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LolaInTheBlack Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Moglibyście poradzić, gdzie w Polsce można kupić konwerter Pilota con-20? Byłabym bardzo wdzięczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Najprościej? Kupując drugiego Pilota 78G... Innej formy nie znam i nie widziałem. Ale nawet jakby była, cenowo wyszłoby może z 10 zł taniej niż nowe pióro. Nie opłaca się kupować samego konwertera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Ja kupiłem swojego w HK, w zestawie dostałem paczkę naboi. Jednego z nich napełniam strzykawką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts