visvamitra Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Załączam skan arkusza, na którym sąsiadują ze sobą cztery brązy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Wygląda na to, że Diamine Rustic brown jest najbardziej nasyconym kolorem. Noodler's wpada już w różowe rejony tabeli barw. Ech, przez Twoje recenzje muszę złożyć zamówienie w Diamine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Problem z brązem taki, że on od zółtego do czarnego się gdzieś mieści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Coś w tym jest Marwis Ja celuję w te czerwonawe Ale szukam też czegoś kakaowego. ArielN - to dopiero początek, mam jeszcze trochę kolorów do porównań i testów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro3 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 szukam też czegoś kakaowego. ArielN - to dopiero początek, mam jeszcze trochę kolorów do porównań i testów Próbowałeś chocolate brown z Diamine. Dla mnie jest on bardzo ładny i taki głęboko brązowy bez żadnych domieszek czerwieni. Mocny brąz. Lubię atramenty Diamine, a Twoje recenzje nie pozostają bez wpływu na mnie tak jak na Ariela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbus Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Kurcze, dopiero zrobiłam zamówienie w Abernatopen na Diamine, a tu jeszcze brązowy by się przydał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 ArielN - to dopiero początek, mam jeszcze trochę kolorów do porównań i testów To poczekam i od razu złożę zamówienie hurtowe. Wyjdzie taniej Rustic Brown bazuje na czerwieni. Zaobserwowałeś wypełzanie na stalówkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 (edited) Ciekawe jak się ma Rustic Brown do Red Dragona od Diamine. Edited February 3, 2013 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Rustic Brown w ogóle nie pełznie. Chociaż sprawdzimy. Wyciągnąłem z szuflady paczkę 10 starych Hero, napełniłem różnymi atramentami i zamknąłem szufladzie. Za 2 - 3 miesiące sprawdzę co się z nimi dzieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Dzięki za bardzo udane porównanie. Zainspirowałeś mnie do zakupu Diamine Rustić Brown. Dzisiaj wypróbuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 endoor i jak wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 (edited) endoor i jak wrażenia? Wrażenia super. Po pierwsze nie znałem dotychczas Diamine. Kupiłem w Abernato, doszło po 2 dniach. Myślałem, że ten Rustic Brown jest po prostu ciemnejszy. Na zdjęciu odcień atramentu jest jednak inny niż w realu. Ten rustic wpada troszkę w czerwień. Następny jaki kupię to będzie Chocolate Brown. Po drugie poprzednio próbowałem zalewać pióro własnymi wynalazkami ze zmiennym skutkiem. Jednak stwierdzam, że nie było to bez wpływu na przepływ atramentu. Ten diamine właśnie spełnia moje oczekiwania w tym względzie. Ja nawet dzwoniłem do Abernato i dość mono wypytywałem pana Stefana o te atramenty. Oczywiście wiesz on najbardziej polecał Platinum hahaha. Dzięki, jest OK. Edited March 2, 2013 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts