Kowal Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Mam pytanie. Czy według Was Hemisphere jest piórem damskim, czy męskim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Moim zdaniem jest to doskonały przykład pióra koedukacyjnego. Taki unisex. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Moim zdaniem nie ma pior kobiecych i meskich owszem niektore firmy probowaly robic edycje pior typowych dla kobiet np. Waterman Audace ale po jakims czasie konczylo sie to zamknieciem produkcji modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Kowal jezeli ktos ci zarzucil ze Hemisphere to damskie pioro to: - zazdrosci ci ze piszesz piorem, lub - masz pioro koloru rozowego jezeli nie to sie nie przejmuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Zasadniczo przyjmuje się, że pióra mniejsze, węższe, dedykowane są damom. Niektóre noszą nawet nazwę lady. Choć Waterman Hemisphere zdecydowanie nie jest lady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Sam też używam czarnego Hemisphera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Ja też mam Watermana Hemisphere. Czarmy mat. Niestety, reklamówka Polskiego Radia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Thay, czy ten Hemisphere jest przez to w jakimś stopniu gorszy? Chodzi mi bardziej o materiały i funkcjonalność, niż wygląd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Waterman Hemisphere, to klasyczny przykład pióra jak powiedział Thay "unisex'a". Bogaty wybór kolorystyki i wykończeń sprawia, że każdy dopasuje pióro do swego gustu. Ten model to dobry "strzał" Watermana, cieszący się bardzo dużym powodzeniem. Niestety nie mam w posiadaniu już żadnego egzemplarza tego modelu. Za to moje dzieci mają i używają. I córka i syn. I nawet na myśl im nie przejdzie mieć dylemat, czy to damski, czy męski model. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Thay, czy ten Hemisphere jest przez to w jakimś stopniu gorszy? Chodzi mi bardziej o materiały i funkcjonalność, niż wygląd. Chyba nie rozumiem... Przez to, że jest reklamówką? Polskie Radio dorwało zwykłego Watermana Hemisphere i okaleczyło go "wypalając" swoje logo. Gorszy fizyczne nie jest, ale przestał być wolnym Hemisphere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Tak, chodziło mi o to, że jest reklamówką. Zastanawiałem się tylko, czy nie dorwali gdzieś gorszej jakości pióra i nie wcisnęli go Tobie . No, ale jeśli działa to pół biedy. Wybacz ciekawość, ale mógłbyś zdradzić jak do Ciebie trafiło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Oj, jednak bieda. Nie lubie piór z grawerunkiem. No, chyba, że to Wielkie i Nijak Niedostępne Inaczej Pióro. Jak trafiło?. Z drugiego obiegu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Thay, nie martw się mój Lamy Safari też jest oszpecony napisem "aubi siegenia". Co nie zmienia faktu, że pisze się nim naprawdę świetnie. Napis na szczęście jest na skuwce - więc podczas pisania odkładam poza zasięg wzroku i od razu mi lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 ... Nie lubie piór z grawerunkiem... a ja sie zastanawiam co za barbarzyncom przychodzi do glowy wypalac grawer na tak szlachetnej i pieknej rzeczy jak pioro jakby nie bylo od nich pudelek itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 POPIERAM! Mój Waterman Hemisphere też! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 .... Nie lubie piór z grawerunkiem. No, chyba, że to Wielkie i Nijak Niedostępne Inaczej Pióro. ... Mogę się z czystym sumieniem podpisać pod takim stwierdzeniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 I ja się zgodzę. Mam Hemisphere (z tego co widzę, bardzo często grawerowane pióro) w kolorze zielonym z grawerunkiem firmy i wygląda koszmarnie. Wiem, że to nie obniża jego funkcjonalności, ale dla mnie to strasznie drażni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts