sandra36987 Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Witam! Chcialabym zapytać o pióro chińskie. Wiem,że jedno jest dostepne na terenach sklepów papierniczych,koszt to ok.2,50 zł i są pióra grubsze i droższe ok. 25 zł. Jaka jest różnica? Gdzie można kupić takie pióro? Pozdrawiam cieplutko:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Witamy na PWF! Te za 2,50 to prawdopodnie Herby. Straszliwie leją. Plują do skuwki, że tak powiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninogniew Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Witam, rozjerzyj sie po allegro na pióra Baoera i Jinhao. Dobre recenzje zbierają i sam przymierzam sie do kupna jednego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Aris Wrocław. Jest tam ogromny wybór. Za 2,50 to my używamy tych piór jako dawce gumek. to piora rozlatujace sie w rękach. aby dorze kupić to trzeba kupić 10 szt czyli także 25zł. A często też po miesiącu się rozleci. Osobiscie bym polecił Baoer 100 jak lubisz pióra ze schowaną stalówką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Jinhao 326 też jest świetny, tylko, że bardzo mały Dobre opinie mają też Jinhao 321 i 325. Oba są typowymi klonami Parkera 51, tyle, że jeden jest plastikowy, drugi metalowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Jeśli podobają Ci się te pióra po 2,50 zł, rozejrzyj sę jeszcze za Hero 616. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Albo Hero 330. Jest to pióro, którego podróbkami są te po 2,50 (w końcu z jakiegoś powodu nazywają się Herb 330 ). Oryginalny Hero 330 mieści się w grupie pięciu moich ulubionych piór z posiadanych przeze mnie teraz, razem z Sheafferem 100, Sheafferem Statesmanem TM, Baoerem 801 i Watermanem W2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Witaj i faktycznie możesz znaleźć piszące Hero za 2,50 albo i taniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandra36987 Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 to znaczy, mnie sie wydaje,ze te grubsze to pochodzą z czasow prlu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Nie. Te grubsze są produkowane także w okresie III RP (?). Z tym, że w Chinach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes405 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Witaj. Thay - masz wątpliwość czy były produkowane czy też w związku z numerkiem RP? :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Witaj! W Tesco są piórka po 1,99 zł. Nabyłem z ciekawości. Pisze nieźle. Nie wiem kiedy się rozpadnie. Aha, dodają jeszcze 4 naboje. Najpierw kupisz to jedno, a potem pójdzie jak po maśle i będziesz całkiem opierzona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandra36987 Posted February 6, 2013 Author Report Share Posted February 6, 2013 tak,tak już jestem! ale pióro chińskie to przecież na atrament,a nie na na boje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Witaj. Thay - masz wątpliwość czy były produkowane czy też w związku z numerkiem RP? :-) Co do piór - nie mam wątpliwości. sandra36987 - pióra chińskie występują z różnymi systemami napełniania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matthaeus123 Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Pióra chińskie nie są takie złe. Sam kiedyś posiadałem przez czas długi, aż nie zawieruszyło mi się gdzieś. Potem kupiłem kolejne. Było tanie i bezawaryjne (nie licząc obluzowanej skuwki). Świetnie nadaje się dla początkującego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Nie wiem jak Wam się takie pióro spodoba, ale takiego chińczyka, to ja sobie kupię. Hero 100 ze złotą stalówką. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Świetnie nadaje się dla początkującego. Jak się definiuje "początkującego" w naszej "branży"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 to taki kto lubi kroliki, inaczej zoltodziup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 A może taki, co wciąż toczy swą rebelię przeciwko zasadom ortografii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 toczonc rebelie od lat nie mogem byc rzułtodziupkiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 (edited) Mnie to kręci: http://www.ebay.pl/itm/HERO-Fountain-Pen-100-Glorious-Gold-Pen-14K-Gold-Nib-GT-/180537865257?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a08e53429#ht_2109wt_850 Edited February 12, 2013 by inkyzen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Jest wieczny student, jest i wieczny żółtodziób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 ty ni pajacuj bo nie zostaniesz wiecznym studentem i jedyne co pozostanie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts