Tygrysica Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Atramenty Pelikana to dla mnie jakieś odkrycie - co butelka to lepsze wrażenia Zaczęło się od Pelikana Violet... i mam już kolejne 2 butelki - czerwony i brązowy Kto z Was lubi też atramenty Pelikana? Jakie kolory? Dlaczego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Turkus Pelikana mi się nie podoba Mam też Niebieski - blady Zielony - nic specjalnego Czerwony - wyłazi na stalówkę jak głupi, wolę ciemne czerwienie, jak Visconti, lub Montblanc Alfred Hitchcock. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 (edited) Najbardziej lubie brąz. Mam je chyba wszystkie kolory, ale jakoś za tymi atramentami nie przepadam. Używam je raczej tylko do mokrych i grubo piszących piór ponieważ mają wolniejszy przepływ od Parkera czy Watermana. Turkus jest ładny bardzo podobny do turkusu WM. Edited January 30, 2013 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Ja lubię turkus, innych chyba za bardzo nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Blue-black. Bardzo...inny, może nawet brzydki, ale...fajnie wygląda w dzienniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Pelikan brązowy ładnie wygląda, ale nadaje się tylko do grubiej piszących piór, bo lubi zasychać na EF-kach. Blue-black w porównaniu do innych blue-black'ów wypada fatalnie, nijaki, wręcz brzydki. Fiolet jest super, nie zasycha nawet w bardzo cienko piszących piórach, kolor ma śliczny. Pozostałych nie miałem i nie widziałem na żywo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Hehe...ja miałem ratlerka przez ponad 17 lat, wiec moje pojęcie piękna jest wybitnie spaczone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 A ja białe pudle miniaturki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Raczej daleko atramentom Pelikana do bycia moimi ulubionymi, ale nie są złe. Generalnie tak jak napisano - lepiej sprawdzają się w stalówkach o szerokości przynajmniej F i to o mokrzejszej charakterystyce bo inaczej to różnie z nimi bywa. Kolory... bo ja wiem...? Mnie najbardziej podoba się chyba brąz, ale jeśli o tą paletę chodzi to jednak moje wewnętrzne oczekiwania nakazują poszukać czegoś innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Ja mam wszystkie Pelikany 4001 poza blue-blackiem, i baardzo je lubię. Za dostępność. Za cenę. Za bezproblemowość (no, może poza nib creepem u czerwonego...). A jak mi się znudzi kolor, to tworzę zupełnie nowe Pelikany 4001 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts