Ann_gd Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Witam, dostałam w prezencie pióro Urban Premium z nabojami, ale nie jestem w stanie go rozpisać. Po kilku słowach, kiedy chcę zacząć od nowej linijki, pióro przerywa. Pierwsza litera też jest możliwa do napisania dopiero po solidnym potrząsaniu. Jak długo może takie rozpisywanie trwać? Próbowałam już przemywać pióro bieżącą wodą, moczyć w atramencie samą stalówkę, ale to pomaga na kilka wyrazów jedynie. Nie mam paragonu, więc sama nie mogę go w razie czego reklamować, ale też nie chcę się tak szybko poddawać. Na marginesie, czy to możliwe, żeby nowa stalówka miała aż taką przerwę? Kilkoma piórami już pisałam, zwłaszcza w podstawówce, ale nie przypominam sobie czegoś takiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Myślę, że to się kwalifikuje na gwarancję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Wygląda na niezłą masakrę. Cóż, to w końcu współczesny Parker z tzw. niskiej półki, czyli fuszerka advanced Niska półka u Parkera cenowo sięga do ok. 300 zł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Do Sonneta. Za 250 da się wyrwać A Urbana... odesłałbym na gwarancję i tyle. Pozdrawiam, Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Urbana w ręku nie miałem, ale mam znajomego, którzy używa tego pióra na codzień i bardzo je sobie chwali. Kiedyś inny znajomy pochwalił się modelem Parker IM, zaskoczyło mnie wtedy, że ma bardzo miękką, maślaną stalówkę. Myślałem wtedy, że wszystkie tak mają, ale u znajomej z pracy IM pisze dość szosrstko. Widocznie nie ma reguły i powtarzalności za wielkiej. W przypadku wspomnianego w temacie Parkera Urbana, jak mówią przedmówcy, warto by oddać na gwarancję, jeśli się da. Nie powinno od nowości być aż tak kapryśne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 dziękuję, dzisiaj jeszcze próbowałam ostatni raz się z nim bawić, efekty takie same, jeżeli trafiło na uczciwego sprzedawcę na alle to ze zwrotem czy wymianą mam nadzieję nie będzie problemu.. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts