Jump to content

Parker Urban Premium - problem z rozpisaniem

Ann_gd

Recommended Posts

post-1062-0-59847600-1357855472.jpg

Witam,

dostałam w prezencie pióro Urban Premium z nabojami, ale nie jestem w stanie go rozpisać. Po kilku słowach, kiedy chcę zacząć od nowej linijki, pióro przerywa. Pierwsza litera też jest możliwa do napisania dopiero po solidnym potrząsaniu. Jak długo może takie rozpisywanie trwać? Próbowałam już przemywać pióro bieżącą wodą, moczyć w atramencie samą stalówkę, ale to pomaga na kilka wyrazów jedynie. Nie mam paragonu, więc sama nie mogę go w razie czego reklamować, ale też nie chcę się tak szybko poddawać.

Na marginesie, czy to możliwe, żeby nowa stalówka miała aż taką przerwę? Kilkoma piórami już pisałam, zwłaszcza w podstawówce, ale nie przypominam sobie czegoś takiego.

Urbana w ręku nie miałem, ale mam znajomego, którzy używa tego pióra na codzień i bardzo je sobie chwali. Kiedyś inny znajomy pochwalił się modelem Parker IM, zaskoczyło mnie wtedy, że ma bardzo miękką, maślaną stalówkę. Myślałem wtedy, że wszystkie tak mają, ale u znajomej z pracy IM pisze dość szosrstko. :) Widocznie nie ma reguły i powtarzalności za wielkiej. :)

W przypadku wspomnianego w temacie Parkera Urbana, jak mówią przedmówcy, warto by oddać na gwarancję, jeśli się da. Nie powinno od nowości być aż tak kapryśne. :(