iza Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Witajcie Czy tłoczki jakiejś z dostępnych w Polsce marek mogą pasować do piór inoxcrom'a (konkretnie model Wall Street), czy ktoś już próbować coś dopasować, w którym kierunku szukać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Wydaje mi się, że te pióra działają na standardowe naboje. Więc może standardowy konwerter też się spisze? Ale mogę się mylić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Mam i ja takie pióro. Mam i ja taki problem. Jakiś czas temu w dyskusji na jakimś pióroforum P.T. Koleżeństwo skłaniało się do poglądu, że starczy tłoczek Watermana, przy czym okazało się, że niektórym nieborakom, w tym i wyżej po lewej podpisanemu, tłoczek taki po prostu wypada z gniazda. Ja dałem sobie spokój i kupuję naboje - Twoje pióro być może przyjmie konwerter Watermana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezeda Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 A czy orientuje się ktoś czy jakikolwiek tłoczek pasowałby do pióra firmy Herlitz? Konkretnie model Herlitz exclusive: http://www.rundumsbuero.de/Herlitz-Fueller-Fuellhalter-Metall-Edelstahlfeder-Feder-Schreibgeraet-M-Feder-Edelstahlfeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 No to szkoda, bo też myślałam, że jeśli wchodzą naboje internatonal to nie będzie większego problemu z doborem. Jeśli mamy to samo pióro to zapewne efekt niczym nie będzie się różnił, pozostaje ewentualnie pójść do sklepu i przymierzyć tłoczki innych firm, tylko to pewnie będzie niemożliwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Iza, ale ponury dowcip w tym, że ponoć zależy to od indywidualnych cech już to pióra, już to tłoczka. Może właśnie trzeba cierpliwie szukać tych przysłowiowych połówek pomarańczy? Tyle tylko, że ja taki mało cierpliwy egzemplarz jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Wczoraj kupiłem konwerter do Watermana. Wspominając na mój wpis powyżej zapakowałem tłoczek do Inoxcroma... i pasuje! Już tam zostanie. Mit potwierdzony! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts