Auro Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Witam wszystkich. miałem bardzo długą przerwę w pisaniu piórem, szukałem nazwy modelu parkera który posiadam ale coś nie mogę się doszukać. Trafiłem natomiast na sailora 1911 demonstrator... coś pięknego niestety póki co ponad moją kieszeń pelikan m1005 jeszcze droższy... ;/ chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakaś wersja budżetowa pióra typu demonstrator ze srebrnymi wnętrznościami (srebrne chodzi mi o kolor ) pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Hmm, na allegro jest jakaś Stipula w wersji demontrator, sklep Stałówka we Wrocławiu miał kiedyś Pelikan m200 Demonstrator po 390 zł. TWSBI Diamond 540 jest także demonstratorem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 (edited) srebrne nie ale tanie i demonstrator : Indyjski Romus http://www.ebay.pl/i...=item2578fdb853 Trzeba tylko po zakupie na własną rękę uszczelnić i potem już chodzi bardzo dobrze. Chętnemu z Warszawy mogę za połowę ceny zestawu sprowadzić jedno pióro (lub spoza jeżeli dopłaci koszta wysyłki). Edited December 30, 2012 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzich Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 A Lamy Vista? Niecałe 100 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 (edited) Lamy Vista - świetnie wygląda i jjest znakomitym piôrem. Chyba nie znajdziesz tańszego demonstratora.. Edited December 30, 2012 by inkyzen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Demonstratory, jak dla mnie są dziwne, początkowo kompletnie mi się nie podobały. Teraz zaczynam już patrzeć na nie przychylniejszym okiem, ale wciąż jakoś tak z byka Co takiego w nich jest, że się ludziom podobają? Przyznam, że ten Sailor ma coś w sobie. Wygląda jak jakaś przezroczysta rybka. Złote elementy dodają mu sporo klasy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Auro Posted January 3, 2013 Author Report Share Posted January 3, 2013 TWSBI Diamond 540 wygląda super i nie jest, kosmicznie drogi aczkolwiek nigdzie nie ma wersji czystej ;/ tylko kolorowe ;/ chyba, że zna ktoś jakiś sklep gdzie można je znaleźć? Lamy Vista ma bardzo atrakcyjną cenę i również wygląda przyzwoicie - jest dostępny u nas w kraju, więc chyba się na niego zdecyduję piękne dzięki za podpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ton60 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Platinum Preppy zdecydowanie najtaniej, ale nie ma srebrnych wykonczen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 TWSBI Diamond 540 wygląda super i nie jest, kosmicznie drogi aczkolwiek nigdzie nie ma wersji czystej ;/ tylko kolorowe ;/ chyba, że zna ktoś jakiś sklep gdzie można je znaleźć? Lamy Vista ma bardzo atrakcyjną cenę i również wygląda przyzwoicie - jest dostępny u nas w kraju, więc chyba się na niego zdecyduję piękne dzięki za podpowiedź. Nawet w ojczyznie TWSB,czyli na Tajwanie, jest posucha z czystymi. Są błękitne, czarne i pomarańczki. Wieści z Taipei z wczoraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Może warto rozważyć TWSBI Mini? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Mini to malizna jednak, chyba,że ktoś takie lubi, ja się nie skusiłam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Jest jeszcze Kaweco ICE Sport - malutkie, ale po założeniu skuwki na korpus bardzo wygodne i cena do 100zł. Za 45zł kupisz Watermana Kultur. Z tego co widzę, oba są dostępne w wersjach kolorystycznych. Lamy Vista też jest fajne, można dokupić do niego stalówkę Moje zostało zaanektowane przez żonę, która bardzo je sobie chwali. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts