WrednyBabsztyl Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Wielkimi krokami zbliżają się święta, dlatego pióro wg mojej oceny, świetnie nadaje się na prezent dla partnera. Szukam czegoś do 350 zł niestety w tej kwestii jestem zielona, a Parker, Waterman oferują wiele, różnych, świetnie prezentujących się piór. Bardzo proszę was o pomoc, w innym wypadku wyrwę coś z gęsi i będzie po problemie Dodam tylko, że chodzi o osobę w wieku 28 lat, jednak ceniącą sobie klasę. Pozdrawiam serdecznie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) mam 29 lat. cenię sobie klasę. na prezent chciałbym dostać cos takiego: http://allegro.pl/sh...2876673961.html ale nie każdy lubi rzeczy vintage i chciałby dostać używaną (nawet nieznacznie) rzecz na prezent. jeśli woli rzeczy bardziej nowoczesne to może lamy http://allegro.pl/lu...2859707883.html wiem że droższe niż zakładany budżet, ale ma złotą stalówkę. jeśli Lamy Studio Ci się spodoba i będziesz kupować inny egzemplarz na allegro to zapytaj jak je pakują. czasem przychodzi w małym tekturowym pudełeczku, może być mało eleganckie na prezent. dobrze jak w komplecie ma też tłoczek, bo naboje są mniej popularne. Jeśli elegancja i klasyka (krawaty i te sprawy) to moze jakiś pelikan? M215? M205? albo bez wydziwiania - waterman expert. zapomniałem dopisać że nie mam nic wspólnego ze sprzedawcami na tych aukcjach, i że kiedyś w abernatopen można było kupić pióra platinum ze złotą stalówką poniżej 300zł nie wiem jak teraz to wygląda Edited December 16, 2012 by Pilot Inspektor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Można też kupić Lamy ze zlotą stalówką cale chromowane i jest tańsze. Może być Praker Sonnet. Ze zltymi stalówkami są chińskie pióra jak Picasso w tej cenie, Scheaffer Gift 300 jest fajnym piórem i w komplecie z dlugopisem czy ołówkiem może by się w tej cenie zmieścił. Tu masz już spory wybór dobrych piór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 kerad ma rację - ja mam zestaw Gift 300 (pióro, ołówek, długopis), który skompletowałem poniżej 300 zł. Wygląda dystyngowanie, a piesze się tym świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 kerad ma rację - ja mam zestaw Gift 300 (pióro, ołówek, długopis), który skompletowałem poniżej 300 zł. Wygląda dystyngowanie, a piesze się tym świetnie. I nilfein też ma rację w tym wypadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 W tej cenie poleciłbym Pelikana m200 w Zielone paseczki jeśli chcesz czegoś klasycznego. Jest eleganckie, proste, napełniane na klasyczny tłok. Tłoczek mieści więcej atramentu niż nabój, jest bardziej od naboju ekonomiczny, i zdaje się, że w kałamarzach można dostać więcej różnych atramentów, a nie wszystkie są dostępne w nabojach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 (edited) Wybrałbym na twoim miejscu jakiegoś Sheaffera (np. Gift 300), albo wspomnianego już Pelikana M200. Waterman Hemisphere też mógłby być dobrym pomysłem. Edited December 21, 2012 by skwercio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Z zastrzeżeniem, że zielony M200 to marmurek, a nie paseczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts