Telefoniak Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Znalazłem metalowego Parkera o ciekawym kształcie stalówki jak i samego pióra na naboje. Na skówce jest napisane "MADE IN UK". Piórko ma prawdopodobnie 15 lat. W porównaniu z Pelikanem M215(F) pisze trochę szerszą kreską, prawie bez oporu, mi ucieka, a może to tylko przyzwyczajenie do lekko skrobiącego Pelikana. Jeżeli ktoś wie niech napisze co to za model. Oczywiście z miłą chęcią poczytam Wasze opinie na temat wyglądu tego piórka, może któryś z forumowiczów posiada takiego Parkera. Przepraszam za slabą jakość zdjęć ale nie mam dostępu do lepszego aparatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Na moje umiarkowanie wprawne oko Parker 25, kiedyś na niego chorowałem teraz mi przeszło i obyło się bez zakupu. Edited December 16, 2012 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Zdecydowanie Parker 25. W dodatku, jeśli to nie przekłamanie obrazu, w bardzo fajnym kolorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 W jakim znów fajnym kolorze, tak samo nudnie metalowy jak każdy 25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Słusznie Już wyjaśniam. Parkery 25 różniły się od siebie kolorem sekcji, góry skuwki i barwą emblematu Parker na klipsie. Czarny, niebieski, zielony... A były też dwa zupełnie - cały w bieli i cały w czerni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 hmm ten wygląda na (raczej zwykły) granat. całkiem ciekawe pióro. znacznie lepsze od vectora który go zastąpił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janhalb Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Tak, to jest "25". Pióro znacznie lepsze, niż wygląda (...) i niż sugerowałaby jego cena. Ta śmieszna stalówka pisała (...i pisze) znacznie lepiej, niż wiele drogich, złoconych i tak dalej. To było moje pierwsze "prawdziwe" wieczne pióro - dostałem je od ojca pod choinkę kiedy byłem w ósmej klasie podstawówki. Było to A.D. 1984. Mam to pióro do dziś - i do dziś, po 28 latach pisze i jest w świetnym stanie! Po prostu niezniszczalne :-) Mam do niego duży sentyment... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Dwudziestka piątka jak malowana I to w bardzo dobrym stanie. Mam takiego samego "szufladowca". Aktualnie na kuracji w garażu u pewnego pendoctora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 W garażu, czy w Garażu? Tak, zebrało mi się na teorie spiskowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts