konis Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Montblanc Noblesse - typowo damskie piórko. Smukły, obrzucony ptasimi kupami, jak nowobogacka dama biżuterią. Nie za bardzo znam się na Montblanc'ach, ale to chyba będzie druga generacja tego modelu, produkowana między 1980 a 1986 rokiem. Pióro jest metalowe, wykończone czarnym, matowym lakierem. Stalówka stalowa pozłacana, gładko i dość mokro pisząca. Kilka zdjęć, dość marnych, bo robionych przy sztucznym świetle. Noblesse i inne "chudziny" - Waterman Executive i Pelikan P 381. Generalnie, pióro robi dobre wrażenie, a jakość wykonania i użytych materiałów jest bardzo dobra. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Gratuluję piórka...i piórek A śnieżynka na topie korpusu ma jakby śnieżkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 1, 2012 Author Report Share Posted December 1, 2012 ........ A śnieżynka na topie korpusu ma jakby śnieżkę? Ktoś się nad nią znęcał. To jest ślad, jakby, ktoś dziabnął ją wybijakiem do kółek, no i brak jest czarnego wypełnienia wokół śnieżynki, jak na cap-topie skuwki. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 (edited) Wydaje mi się, że w niektórych wersjach tego wypełnienia mogło nie być. Katuję właśnie stalowego Noblesse Slimline, tam też jest tylko śnieżynka (obracająca się wokół własnej osi ). Edited December 1, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Zgrabne te "chudziny". Konis, mam nadzieję, że jednak nie zaraziłeś się MB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 8, 2012 Author Report Share Posted December 8, 2012 Zgrabne te "chudziny". Konis, mam nadzieję, że jednak nie zaraziłeś się MB. Nie. Nie zaraziłem się. Piórko dostała moja córcia, jak ujrzałem błysk w jej oczkach na widok Noblesse A ja już mam na oku innego MB . zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Nie. Nie zaraziłem się. (...) A ja już mam na oku innego MB . Więc twierdzisz, że...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Nie. Nie zaraziłem się. Piórko dostała moja córcia, jak ujrzałem błysk w jej oczkach na widok Noblesse A ja już mam na oku innego MB . zdrówka świat jednak zmierza ku końcowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 8, 2012 Author Report Share Posted December 8, 2012 Co się chichracie! Parę modeli MB mnie się też podoba. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossus Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Wracając do tematu przedstawionego pióra, może komuś się podobać, mnie jakoś niezbytnio. De gustibus non est disputandum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Faktycznie, wcześniejsze noblesy były ciekawsze.Taki np. Noblesse 1124, czarny, rodowany... Bardzo skromne, eleganckie pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Wracając do tematu przedstawionego pióra, może komuś się podobać, mnie jakoś niezbytnio. De gustibus non est disputandum Spojrzyj na Noblesse w innych kolorkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts