kastorr Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 (edited) Witam, po długich rozważaniach i analizowaniu różnych modeli chciałbym wejść w posiadanie Watermana d'etalon'a (słabość do watermana ). Wiem, że jest już nie produkowany i trudno go dostać od razu (tym bardziej nowego w rozsądnej cenie) - dlatego daje sobie czas na znalezienie odpowiedniej oferty i kupienie tego pióra używanego. Przyznaje jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o szukanie dobrych ofert, nie mam tego oka zawodowego co niektórzy z was po kilku letnim kolekcjonowaniu. Dlatego wychodzę do was z prośbą - pomóżcie mi w wyborze jakieś oferty ponieważ nie mam w tym doświadczenia i nie chciałbym wyrzucić parę stówek w coś co nie jest kompletnie tego warte. Zdaję sobie sprawę że dla niektórych z was mogę stanowić jakąś konkurencję lub nie... Zauważyłem że wielu z was kupuje na aukcjach allegro i e-bay. Tak jak z tym pierwszym nie mam problemów tak z e-bay'em nigdy nie miałem kontaktu tzn. nic nie kupowałem związku z tym mam parę pytań co do zakupu piór na e-bay'u. - Jak tam wygląda płatność? Można bezpośrednio z konta czy przez paypal? - Czy świeży użytkownik może odrazu korzystać w pełni z serwisu? - Czy zdarzają się tam okazję po przewalutowaniu i zapłaceniu za przesyłkę z zagranicy? - Czy często pojawiają się modele które już wyszły z obiegu? Co do samego pióra: Na e-bay coś takiego leży: http://www.ebay.pl/i...=item460a9b14f0 A na allegro jest takie cudo od ręki tyle że w jakiej cenie... http://allegro.pl/pi...2822175339.html Chyba, że macie jakieś inne źródła. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Edited November 28, 2012 by kastorr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Moim zdaniem na eBay'u jest to lepiej zorganizowane niż na alledrogo. Płacisz przeważnie przez PayPal. Unikam raczej płacenia bezpośrednio na konto, choć i takie transakcje również realizuję. Płacąc przez PayPal, jesteś chroniony i to dość skutecznie, więc taki sposób płatności preferuję. Już nie pamiętam, czy wymagany jest jakiś okres, aby móc realizować wszystkie transakcje, ale wydaje się mi, że jako kupujący, mając zweryfikowane konto PayPal, możesz od razu dokonywać wszystkich transakcji. Ebay, to dobre źródło, bezpieczniejsze od wujka All. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 He, he. Tak Ci pomagałem kupić L'etalona, że sam na jednego się skusiłem. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 Trochę pobaraszkowałem i ostatecznie skusiłem się na Sheaffer PFM V od ArielN, teraz tylko czekam aż mi trochę więcej o nim powie A gdzie kupiłeś i za ile jeśli można wiedzieć? Bo myślę że będzie następny w kolejce Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Kupiłem na eBay'u. Pochwalę się nim jak do mnie dotrze. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts