Soul Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 (edited) Dobry wieczór! Słowem wstępu - jestem Szymon/Szymcio, Soulem zwany, lat trzynaście. PWF obserwowałem jakoś od początku powstania nowej wersji forum, ale zawsze jakoś tak nie chciało mi się zarejestrować. Mea culpa. Jednym z dobrych bodźców przykuwających moją uwagę jest TARDIS w awatarze Thaya. Tak, jestem Whomanistą. Jeśli chodzi o moje zainteresowania (tak, wiem, że nikogo to nie interesuje, ale jednak wypada coś o sobie napisać) to kocham książki. Czytam średnio po 10-15 książek na miesiąc. Do tego od drugiego roku życia gram na konsolach Sony i Nintendo. A od mniej więcej 6 roku życia piszę piórami Wtedy to była bardziej zabawa, lecz od 3 klasy moja miłość, już na poważnie do tych mini-dzieł sztuki kwitnie i rozwija się bardzo szybko. Co by tu jeszcz...Może teraz słowem o muzyce? Jeśli chodzi o moje gusta muzyczne to - nienawidzę tego nowoczesnego tworu zwanego muzyką. Oczywiście są wyjątki. Jeśli chodzi o zespoły/wykonawców, których słucham to: 1. David Bowie 2. The Beatles 3. Queen 4. Muzyka instrumentalna z gier i filmów Cóż, zapewne o czymś zapomniałem, no ale jeśli ktoś ma jakieś pytania do mnie to śmiało pytajcie! Edited November 24, 2012 by Soul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Tua maxima culpa Witaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 z jakich gier muzyka najbardziej Ci się podoba? Mnie przypadła go gustu szczególnie z need for speed III. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 O kurde, ciężkie pytanie. Grałem w dużo tytułów, ale szczególnie polubiłem muzykę z takich serii jak Professor Layton, Ace Attorney czy Metal Gear Solid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 DZIEŃ DOBRY. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 Ten królik jest dosyć dwuznaczny Pedofilia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 DZIEŃ DOBRY. Ten królik jest pełnoletni. Niewątpliwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Witaj! A o tych książkach coś bliżej...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 (edited) DZIEŃ DOBRY. Ten królik jest pełnoletni. Niewątpliwie. Gorzej za to z moją pełnoletnością... Witaj! A o tych książkach coś bliżej...? Bliżej tzn. autorzy, gatunki? Ciężko sprecyzować. Wręcz kocham opowiadania + wiedźmiński pięcioksiąg A. Sapkowskiego, bardzo polubiłem "Mroczną Wieżę" S.Kinga, całego Sherlocka sir Arthura Conana Doyla, Agathę Christie, ostatnio przyjaciółka kazała mi czytać Millenium S.Larssona, z wielką przyjemnością czytam również zbiory felietonów Jeremyego Clarksona, 3 części autobiografii Stanisława Grzesiuka, ofc. H.P Lovecraft, Orwell, Gaiman i wspaniały Pratchett. Wymieniać dalej czy już kończyć przynudzanie? A, i jeszcze ostatnio przeczytałem "Tak sobie myślę..." Jerzego Sthura. Wie ktoś może jakim piórem on to pisał? Edited November 24, 2012 by Soul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Cześć. Widze, że nas młodych zainteresowanymi piórami (bo jesteśmy z tego samego rocznika, choć ja to bardzo ukrywałem ) jest coraz więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Witamy na PWF! Whomanista? Super. Cała historia czy od 2006 roku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted November 25, 2012 Author Report Share Posted November 25, 2012 Oczywiście, że cała historia! A swoją drogą, Alveryn, czy w Twoim awatarze jest postać z mojego ulubionego cyklu Pratchetta tzn. Śmierć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Gdzie udało Ci się dorwać odcinki z lat 60? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 A swoją drogą, Alveryn, czy w Twoim awatarze jest postać z mojego ulubionego cyklu Pratchetta tzn. Śmierć? ZAISTE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 DZIEŃ DOBRY. Soul, jesteś Pratchettomaniakiem? Witaj nam, bracie! P.S. 10-15 książek? Słabo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted November 27, 2012 Author Report Share Posted November 27, 2012 Gdzie udało Ci się dorwać odcinki z lat 60? Gdzieś był link do strony na której były wszystkie odcinki. Tzn. Te, które przetrwały. Wiele zostało spalonych. Lecz nie wiem czy po tej całej akcji z ACTA i tym podobnymi dalej ta strona istnieje/odcinki zostały zachowane. Lecz jeśli chcesz to mogę tego poszukać. DZIEŃ DOBRY. Soul, jesteś Pratchettomaniakiem? Witaj nam, bracie! P.S. 10-15 książek? Słabo Oczywiście, że jestem! Wyżej o tym wspominałem. Wiesz, czasami trzeba jednak poświęcić uwagę szkole...Niestety... Aczkolwiek w ciągu ostatnich 2 dni skończyłem dwie z trzech części sagi Millennium S.Larssona... Po co spać jak można czytać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Wiesz, czasami trzeba jednak poświęcić uwagę szkole...Niestety... E tam, ja czytam w szkole Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossus Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 E tam, ja czytam w szkole Ja również. W sumie odkąd posiadam Kindle (I love you, baby...) czytam WSZĘDZIE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Ja również. W sumie odkąd posiadam Kindle (I love you, baby...) czytam WSZĘDZIE. Dokładnie jak ja Którego masz? Ja 4 Classic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 Dokładnie jak ja Którego masz? Ja 4 Classic Same here Do tego dokupiłem na Amazonie czarny gumowy pokrowiec. Zapewnia lepszy uchwyt, a i Kindle się nie rysuje czy coś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 (edited) A ja sobie wolałem kupić na Allegro okładkę Bluecosto - całkiem porządna, całkiem tania, tylko trzeba wsuwać jakieś zabezpieczenie między "plecki" Kindla a okładkę, bo dewastuje odrobinę tą gumowaną powierzchnię Mam podejrzenia, że zaraz Admini wytną tą konwersację i przeniosą ją do Kawiarenki pod tytułem "Rozmowy o Kindlu" Edited December 2, 2012 by skwercio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Witaj Soul a czy próbowałeś zanotować coś piórem na kindlu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts