maxi75 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Może drugie w kolejności recenzji, ale pierwsze, które trafiło w punkt, ten czuły punkt (większość z nas go ma (chyba)). Böhler Gold po prostu piękny, klasyczny i czarny Wylicytowany dotarł do domu, ale zaraz potem pierwszy zgrzyt - nieszczelny tłoczek, zaraz później drugi - stalówka drapiąca jak roczna żyletka polsilver... Zaraz, zaraz - miało być w pełni sprawne:/ Stalówkę zmienić trza - i Degussa już z Włoch leci, ale ciut za mała (będzie chyba cholera na sprzedaż, albo poczeka na inne pióro). Z odsieczą przybył konis z własną Degussą, a dodatkowo tłoczek uszczelnił. Cud, miód, orzeszki - cienko, grubiej, mocniej, fleksująco Degussa EF - arcydzieło. Około 12,4 cm jako zamknięte, rośnie do 15.2 cm ze skuwką założoną z tyłu. Ciekawe okienko podglądu ilości atramentu. Hmmm... Mam dwa boskoczarnoklasyczne pióra Poniżej wspólnie z Pelikanem M250. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Okienko podglądu atramentu ma bardzo fajny kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossus Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Widać, że raczej sucho pisze. ja tam wolę cieniutko, ale z poślizgiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Miałem okazję się przekonać jakie podejście jest do porządnych piór w narodzie. Nabywam droga kupna automobila i przy okazji składania podpisów wyciągam Bohlera - sprzedający się przeraził, że uszkodzi, że nie wypada i inne cudy na kiju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Ciekawe pióro, z historią. Nic dziwnego, że koleś się przeraził. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Ciekawe pióro, z historią. Nic dziwnego, że koleś się przeraził. Ale miałem ubaw po pachy jak gość galopem szukał długopisu po domu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Świetny wygląd, gratulacje, ale stalówka mnie nie przekonuje, chyba, że do tej pory już się rozpisała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted December 28, 2012 Author Report Share Posted December 28, 2012 Póki co wciąż rozpisuję - jest to najrzadziej używane przeze mnie pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Nie podoba Ci się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Podoba mi się niesamowicie, leży w ręku doskonale, ale EF to nie moja linia - stąd najrzadszy użytek W gruncie rzeczy zaczynam od zera moją przygodę z pisadłami na atrament, więc dopiero kształtuję swoje preferencje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts