Alveryn Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Dzisiaj dotarło. Prawie nie dało się nim pisać, tak ma pogryzioną stalówkę. Nadal prawie się nie da, ale pracuję nad tym. Generalnie, wrażenie pozytywne. Tylko muszę naprawić stalówkę, żeby dało się wyrównać skrzydełka. Mam okazję potrenować wygładzanie krawędzi szczeliny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Piękne pióro, gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Gratuluję! Poluję na coś podobnego. Mam nadzieję, że w końcu uda się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Spód stalówki jest matowy (wygląda na fabryczną robotę) na odcinku od połowy długości do czubka. Dzięki temu kropla atramentu wisi sobie grzecznie pod stalówką i nie spieszy się do robienia kleksów. Jak mi się uda być w domu przy normalnym świetle, spróbuję to pokazać na zdjęciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Może się mylę, ale wydaje mi się, że rączka pióra wykonana jest z masy perłowej. Co za pióro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szalonakrowa Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 W jakich rozmiarach były produkowane maczanki? Alveryn napisał, że to numer 1. Były inne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 23, 2012 Author Report Share Posted November 23, 2012 "1" to oznaczenie na stalówce. To raczej oznaczenie wielkości samej stalówki, a nie kreski. Widziałem stare piórka z oznaczeniem "2" i "5", ale nie pamiętam, to też był Aikin Lambert. jwrzask: no pewnie, że masa perłowa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts