malwes Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 (edited) No więc miło nam rozpocząć konkurs! Temat konkursowy: Ulubione pióro - dlaczego właśnie to? Przedmiot tematu: Pilot Plumix "F" (nabity długim nabojem z granatowym tuszem Pelikan) Wymiary: Zamknięte (lub otwarte ze skuwką) 15cm 2mm, otwarte bez skuwki: 14cm 9mm Autor: malwesowy Szymon (lat 8,5) Informacje dodatkowe: Szymon napisał recenzję samodzielnie, mama pomogła w zrobieniu zdjęć , odręczna recenzja na razie wklejona jest jako zdjęcie, jeśli uda nam się dotrzeć do skanera, to podmienimy pliki albo dodamy wersję zeskanowaną. Prosimy zwrócić uwagę na sposób napisania "Star Wars" na końcu tekstu (łączenie liter dla niezorientowanych ). W tekście występują też próbki pisma innymi piórami (Pilot 78G, Inoxcrom Handy Pen i BIC Easy Click). Na drugiej stronie nie bez przyczyny napisane jest, że "niszczą SIĘ" stalówki od Pilota 78G. Moje dziecko odmówiło napisania tego w innej formie , natomiast aby niezorientowanych nie zrażać do tego modelu to trochę więcej informacji o tych stalówkach jest tutaj: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/2195-pioro-dla-dziecka-9lat-ale-nie-dla-laikaniszczy-stalowki/ Moje ulubione pióro - Pilot Plumix ze stalówką F Edited November 18, 2012 by malwes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Jakie slodkie. A tak na marginesie 8,5 latek, a jaka bogata kolekcja pior. Co to bedzie za kilka lat. :clap1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 (edited) Właśnie! Ja mam tylko 10, jeśli nie liczyć tego starego Pelikano, które do mnie jedzie... a przynajmniej powinno, bo już trochę na nie czekam Muszę chyba zacząć nadrabiać, kupić parę Jinhao, Baoerów, Bookwormów... Malwes, gdzie i za ile kupiłaś Szymonowi Plumixa? P.S. Jeden problem: Praca miała być według regulaminu opublikowana w oddzielnym temacie w tym dziale... Edited November 18, 2012 by skwercio Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 (edited) Skwercio - kupiłam przez All....za 26zł zdaje się. Edited November 18, 2012 by ArielN Edycja - przenosiny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Malwes & Szymon - świetna praca! Gratulacje zainaugurowania konkursu, ulubionego pióra, jego praktycznych walorów i oczywiście piórnika (zwykle na PWF jest jeszcze konkurs dotyczący piórników, więc mam nadzieję, że i tam znajdzie się praca Szymona) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts