ObutN96 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 krcze, nie wiem co robić. Próbowałem przeczyścić mojego pelikana, wyjąć stalowkę i zalać wszystko wodą. i teraz mam odzielnie stalówkę i ten plastikowy wałek, na którym powinna stalówka siedzieć. Co robić?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 krcze, nie wiem co robić. Próbowałem przeczyścić mojego pelikana, wyjąć stalowkę i zalać wszystko wodą. i teraz mam odzielnie stalówkę i ten plastikowy wałek, na którym powinna stalówka sieu dzieć. Co robić?? Może daj jakieś zdjęcia, łatwiej będzie ocenić sytuacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ObutN96 Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Ok, a jak załączać foto? mogę wysłać na mail... Zawsze tak zdejmowałem stalówkę i nigdy nic się nie działo. A teraz cholera mam nowy atrament i odrazu klops... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/1663-dlaczego-nie-moge-dolaczyc-zdjec/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ObutN96 Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/210/zdjcie0080cv.jpg/ Działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Ja wiem, ja wiem, co zrobiłeś!!! (To Pelikan M205, prawda? ) Miałeś za mocno dokręcony nib unit. Wydłubałeś stalówkę ze spływakiem, a kołnierz został. Możesz: - wsadzić to sobie z powrotem, jeśli dasz radę (trzeba dobrze ustawić stalówkę względem spływaka i nie wbić za głęboko, raczej odradzam), - spróbować jakoś wykręcić kołnierz (ale ostrożnie, żeby przy okazji nie rozwalić kołnierza/sekcji), wsunąć ładnie stalówkę ze spływakiem ("wałkiem") w kołnierz i wkręcić, - wysłać/zanieść do kogoś, żeby to poskładał do kupy. Ale skoro masz go już w kawałkach, wypłucz porządnie, na pewno nie zaszkodzi. Tylko nie lej do środka detergentu i nie top całego pióra, bo się naleje wody do mechanizmu, a nie powinno. Upierdliwie się to potem suszy. Edit: a może po prostu ciągnąłeś za stalówkę, zamiast sobie elegancko cały nib unit wykręcić? Edited November 17, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ObutN96 Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Cześć! Nie, to M215, niebieski. Ja nie wiem, co zrobiłem źle. Zrobiłem tak jak zawsze, o nagle w ręku została ty;lko ta metalowa część stalówwki. A dramat polega na tym, że ni jak nie chce się z powortem zasadzić na tej plastikowej części. Sprawia to takie wrażenie, jakby stalówka była zbyt obła... Chyba szpital na Chmielnej w poniedziąłek... Cholera mnie bierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A nie chcesz Alverynowi jutro pokazać? Alveryn wie, Alveryn (czasem) umie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ObutN96 Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 No jasne! Prezes Ariel już sygnalizował, że " Alveryn umie"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) To odbierz PW. Edited November 17, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts