gmwaw Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Witam, Chciałbym otrzymać od Państwa fachową ocenę tego okazu: http://tablica.pl/of...ui-ID1LhVp.html Jestem mocno zainteresowany więc proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Nie szkoda tyle pieniędzy na długopis, gdzie jakość pisania zależy tylko od wkładu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Długopisy Montblanc to grupa przedmiotów szczegółnego ryzyka. Mnóstwo jest podrabianych i to zupełnie nieżle. Jeśli serio chcesz to coś kupić, to zdrecydowanie sugeruję odbiór osobisty. A gdybyś nadal miał wątpliwości - wizytę w salonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Długopisy Montblanc to grupa przedmiotów szczegółnego ryzyka. Mnóstwo jest podrabianych i to zupełnie nieżle. Jeśli serio chcesz to coś kupić, to zdrecydowanie sugeruję odbiór osobisty. A gdybyś nadal miał wątpliwości - wizytę w salonie. Thay, czy coś sugerujesz? Patrząc na te zdjęcia, ja bym się na ten egzemplarz nie zdecydował. Może po dokładniejszym obejrzeniu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ależ skąd. Mówię tylko, jak ja bym postąpił w podobnym przypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 W ogóle gmwaw najpierw się przywitaj w odpowiednim dziale, tak z grzeczności Bo jak widzę pierwszy post na forum i od razu "prośba o ocenę tego wspaniałego okazu który może zaraz zniknie jak go szybko nie kupię" albo "super aukcja, jestem bardzo nią zainteresowany, wy tez powinniście" to mi się kojarzy z handlarzem, który nagania sobie klientów ;] Nie mówię, że tak jest też w tym wypadku, ale..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 W ogóle gmwaw najpierw się przywitaj w odpowiednim dziale, tak z grzeczności Bo jak widzę pierwszy post na forum i od razu "prośba o ocenę tego wspaniałego okazu który może zaraz zniknie jak go szybko nie kupię" albo "super aukcja, jestem bardzo nią zainteresowany, wy tez powinniście" to mi się kojarzy z handlarzem, który nagania sobie klientów ;] Nie mówię, że tak jest też w tym wypadku, ale..... no o tym nie pomyślałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmwaw Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Nigdy nie napisałem, że proszę o ocenę czegoś wspaniałego. Po prostu jestem zainteresowany i chciałem fachowej oceny od kogoś kto się bardziej ode mnie zna. Dzięki chłopaki za porady. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmwaw Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 A tak btw to nie wiedziałem, że trzeba się przywitać w jakimś specialnym dziale - zaraz się tym zajmę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Zdjęcia przedstawiają długopis, który usilnie stara się przypominać (głównie ceną) MB Greta Garbo. Poza tym ma dziwnie odstający klips. Równie dobrze można wyciąć sześcioramienną gwiazdkę z papieru i nakleić na długopis Zenith - będzie taniej i bardziej oryginalnie. Edit: długopis posiada także "mechanizm skrętu, edycja limitowana". Cokolwiek to znaczy. Może płynniej wchodzi w zakręty? Edited November 3, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 He, he... Montblanc... he,he... A jakie oszczędnościowe etui.. Czyżby się zaczął sezon polowań na jelenie? zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmwaw Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Czyli podróba na 100%? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmwaw Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Panowie, dostałem maila od sprzedającego z innymi zdjęciami. Porównałem ze zdjęciami oryginału z google i śmie stwierdzić że nie widzę różnicy. Nie znam się na tym dobrze. Chcę go kupić ojcu który zbiera długopisy i pióra MB. Proszę więc o fachową ocenę. Z góry dzięki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Proszę, oto najbardziej fachowa opinia z możliwych - wraz ze sprzedawcą wybierz się do salonu Montblanca i tam dokonaj weryfikacji. Chyba, że uważasz, iż jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać. Na szczęście, to Twoje pieniądze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia1gb Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Zdecydowanie polecam wizyte w sklepie i tam kupienie dlugopisu MB. a tak w ogóle Seria Grety Garbo i w ogole desing dlugopisu jest wg mnie pomyslem na prezent bardziej dla kobiety niż mezczyzny ale jak kto woli, oczywiscie poza tym zgadzam sie z przedmowcami, dziwny klips.. tutaj znalazlam piekne zdjecia tego wlasnie modelu. Jakie wykonczenie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Witam, Chciałbym otrzymać od Państwa fachową ocenę tego okazu: http://tablica.pl/of...ui-ID1LhVp.html Jestem mocno zainteresowany więc proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Jest to podróbka, a nie oryginał. Omiń ofertę szerokim łukiem. Długopis Montblanc Greta Garbo nie był nawet produkowany w takim zestawieniu kolorystycznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Pozostaje kwestia, czy "zdjęcia oryginału z Google" przedstawiały oryginał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Pozostaje kwestia, czy "zdjęcia oryginału z Google" przedstawiały oryginał... Nie ma to jak "marketing" Jak dobrze, że nie interesuję się MB... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Jak dobrze, że nie interesuję się MB... Na wszystko przychodzi właściwa pora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalsiadaczka Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 seria greta garbo to raczej wylacznie dla kobiety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 2.500 zł za DŁUGOPIS?? To już nawet nie burżujstwo... To czyste szaleństwo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 W dodatku za chiński długopis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Hmmm...to około 5000 chińskich długopisów nie udających niemieckich długopisów, co powoduje, że są bardziej wartościowe, gdyż są autentyczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amade0 Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Witam Serdecznie. Posiadam właśnie taki długopis, dostałem go i mam do Was pytanie. Jako, że kompletnie nie znam się w tej kwestii, czy moglibyście mi powiedzieć ile taki długopis jest aktualnie wart? Jest oczywiście w całym komplecie w pudełku, z futerałem, z kartą gwarancyjną i też sprawdzałem jego wiarygodność w Warszawskim salonie MontBlanc. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatol Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Jest tyle wart ile za długopis zapłacą kupujący, a to sobie sam sprawdzisz wystawiając na alledrogo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts