ArielN Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Raz w życiu miałem przypływ kaligraficznej weny. Udało mi się stworzyć piękną literę R. W celu upamiętnienie tej niepowtarzalnej chwili wykonałem zdjęcie. Dziś, nieśmiało, dzielę się nim z Wami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Sympatyczna bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 "R" przecudnej u"R"ody. A dalej (albo bliżej...)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 R-ozkoszne R... Ale co z R-esztą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Chyba widziałam jeszcze kilka ładnych liter w Twoim wydaniu... "M" też masz całkiem ładne. Może się podzielisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Chyba widziałam jeszcze kilka ładnych liter w Twoim wydaniu... "M" też masz całkiem ładne. Może się podzielisz? Też chętnie popatrzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 Nie mam udokumentowanego M, ani też "R"-eszty. Mam za to P: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Hej, idziesz na łatwiznę! "Nadejszły" długie, jesienne wieczory, może by tak usiąść, pokaligrafować sobie dla relaksu, a przy tym dokumentację stosowną poczynić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 Bardzo, ale to bardzo bardzo, dobry pomysł. Zachęcam wszystkich do poczynienia tego samego Może gdzieś na PWF ukrywa się osoba obdarzona niesamowitym talentem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Bardzo, ale to bardzo bardzo, dobry pomysł. Zachęcam wszystkich do poczynienia tego samego Może gdzieś na PWF ukrywa się osoba obdarzona niesamowitym talentem? O jednej nawet już wiemy P jest przeurocze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 25, 2011 Author Report Share Posted October 25, 2011 Raczej kwestia godzinnego ślęczenia nad jedną literą. Od takiego relaksu można dostać omamów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Pióra, wszędzie pióra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Kaligrafia - poza moimi możliwościami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafKal Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Kaligrafia - poza moimi możliwościami. Trzeba trochę poćwiczyć. Wiem, bo sam początkowo tak podchodziłem do kaligrafii. Cierpliwość i systematyczna praca potrafią wile zdziałać (w przypadku antytalentu również) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Kaligrafia - poza moimi możliwościami. Niby dlaczego? Wszystko jest kwestią chęci, a w dalszej kolejności - odpowiedniej interpretacji. Nie zawsze musi być klasyka, możesz zająć się kaligrafią awangardową, czy też postmodernistyczną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 A, to taką zajmuję się na codzień. Szkoda tylko, że nikt nie potrafi tego docenić, a ja odczytać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 28, 2011 Author Report Share Posted October 28, 2011 Jeszcze trochę, a jakiekolwiek pismo będzie miało charakter sztuki użytkowej, a książki staną w przeszklonych gablotach obok piór - w sklepach "prestige" rzecz jasna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) Obawiam się, że możesz mieć sporo racji... Oby także w tym, że książki zaliczone zostaną do kategorii prestige - zawsze to jakaś pociecha Edited October 29, 2011 by Cardassia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Raz w życiu miałem przypływ kaligraficznej weny. Udało mi się stworzyć piękną literę R. W celu upamiętnienie tej niepowtarzalnej chwili wykonałem zdjęcie. Dziś, nieśmiało, dzielę się nim z Wami Masz talent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Natchniony waszą rozmową postanowiłem zrobić kilka prób i wyszło mi coś takiego. Szczerze mówiąc na zdjęciu wygląda to lepiej, niż w rzeczywistości. Może jeszcze potrenuję i wyjdzie coś ciekawszego? Edit: Po kilku minutach ustaliłem troszkę swój styl i jednak nie wydaje się trudne takie pisanie. Nie mówię tu o sztuce i wielu zawijasach, a zwykłym upiększeniu pisma poprzez lekkie zakręty itp. Oto druga próbka, mam nadzieję, że nie narobię sobie wstydu . Jak ktoś może, to niech poinstruuje mnie na PW o wrzucaniu obrazków. Edited November 19, 2011 by ArielN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 ArielN, R jest genialne!!! DomeN, nieźle. Tylko tak dalej, a mogą ci wyjść naprawdę piękne rzeczy. Pisałeś tym spiłowanym Pilotem, tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Ładnie, ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 20, 2011 Author Report Share Posted December 20, 2011 W DomeNa piśmie w szczególności przypadła mi do gustu litera "a". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 W sumie pisałem to po dosłownie kilku próbach na szybko, ale chyba wyszło całkiem dobrze . Z tego co pamiętam to pierwsza próbka była Pilotem, a druga już innym piórem. Od tego czasu nie ruszyłem ani odrobinę do przodu, bo Pilot został przerobiony na F'kę, a później już kompletnie zdewastowany, jednak wyczuwam pod choinką skromny zestaw do kaligrafii, więc może wezmę się za to na poważniej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Trzymam kciuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts