ParkeR Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Szczęść Boże kochani. Poszukując w popularnym serwisie aukcyjnym kolorowych naboi, natknąłem się na ciekawą ofertę: http://allegro.pl/naboje-atramentowe-pelikan-9-kolorow-25szt-i2726338840.html 25 sztuk naboi za 3,20 zł Sprzedawca zapewnia, że są bardzo dobrej jakości, jednakże podchodzę do tego z pewnym dystansem. Czy ktoś z was miał okazję używać atramentów/naboi tejże firmy? Co o tym sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Szczęść Boże kochani. 25 sztuk naboi za 3,20 zł Skoro jestes zadeklarowanym ateistą - zostaw Boga w spokoju. Atrament jest przyzwoity, moja córka nim pisze i da się. Co do ceny - w Auchanie kupowalem w tej samej cenie. W Kraq pobudowali wam ponoć jakiegoś oszona - zobacz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Skoro jestes zadeklarowanym ateistą - zostaw Boga w spokoju. Dokładnie, i to tyczy się też awataru. Co do nabojów - cóż, za tą cenę każdy atrament jest dobry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Co do nabojów - cóż, za tą cenę każdy atrament jest dobry nie do końca: 25 naboi po 0,4 ml to 10 ml - hero za 50 ml kosztuje mniej więcej tyle samo co do koloru - nie wiem skąd się to bierze, ale czerwony atrament wydaje się być nieco toksyczny gdzieś tu: opisałem tchochę lepszą ofertę cenową wystarcz poczytać forum nie wymagam czytania ze zrozumieniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 (edited) nie do końca: 25 naboi po 0,4 ml to 10 ml - hero za 50 ml kosztuje mniej więcej tyle samo co do koloru - nie wiem skąd się to bierze, ale czerwony atrament wydaje się być nieco toksyczny gdzieś tu: opisałem tchochę lepszą ofertę cenową wystarcz poczytać forum nie wymagam czytania ze zrozumieniem Tyle, że naboje krótkie mają pojemność "skuteczną" ~0,6-0,7 ml. Edited October 26, 2012 by skwercio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParkeR Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Dlaczego sądzicie, że jestem ateistą? :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Gadaliśmy dziś z Wężem i tak nam powiedział, a Płonący Krzak potwierdził. Stąd wiemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Dlaczego sądzicie, że jestem ateistą? :/ Z powitania, ale..... może żartowałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParkeR Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 No nie bierzcie tak wszystkiego na poważnie, ateistą nie jestem, a o powitaniu które było rok temu już zapomniałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Tak czy owak, z wiary się nie żartuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Tak czy owak, z wiary się nie żartuje. Żartuje się, żartuje ale nie ironizuje, naśmiewa, nie uprawia szyderstwa. Na awatar już jednak dałbym sobie rybke zamiast krzyż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Żartuje się, żartuje ale nie ironizuje, naśmiewa, nie uprawia szyderstwa. No, w sumie... właśnie to miałem na myśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 jezu, zawiało islamem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 (edited) II - Nie będziesz wzywał imienia Pana Boga swego nadaremno. A jak już musisz, to z dużej litery... Edited October 27, 2012 by skwercio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 No i imiona pisze się z Dużej Litery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Ostatnio widziałem krzyż podgryzany przez bobra. Jak myślicie należał do jakiejś sekty czy zwyczajny satanista z niego? Szukam bobra pełnego wiary, by mu przetłumaczył, że źle robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 szukaj na forum, dostrzegam tu sporo osobników o poziomie intelektualnym bobra, zwykle jednak niewierzącego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Daj ogłoszenie do koła łowieckiego, ale napisz długopisem lub mazakiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParkeR Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 Wybiorę jednak inne rozwiązanie. Dziękuję, pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParkeR Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 Szczęść Boże. Nie uczynię jednak tego, com uczynić planował. W awatarze krzyż mieć będę, a witać się "Szczęść Boże" zabronionym nie jest, na przykład u mnie na wsi każdy się tak codziennie wita i gówno kogoś obchodzi czy ktoś jest ateistą czy też nie. To czysta grzeczność a nie naśmiewanie się z religii, czy poprzez takie właśnie się witanie, czy obrazek w awatarze. Ja ateistą - powtórzę - nie jestem, z religii nie mam po co się naśmiewać, a jeżeli sądzicie że tak robię, to jest to wasza sprawa. A jeżeli za naśmiewanie się uważacie deklarowanie się rok temu jako ateista, to lepiej, gdy ateista jest naprawdę wierzącym, niż "wierzący" ateistą. A jeżeli nie rozumiecie tego i ciągle uważać będziecie że z religii się naśmiewam, to albo miejcie moje posty w "D", nie czytajcie ich, albo nie komentujcie, lub się przyzwyczajcie. I to co było dawno - było dawno, ludzie się zmieniają. A ja swych grzecznych powitań, awataru czy czego tam jeszcze - nie zmienię. Prędzej dam konto zlikwidować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 (edited) ParkeR nie unoś się proszę bo to Ty namieszałeś. Nikt Ciebie nie zna osobiście i nie wie ktoś Ty zacz. Poza tym tu nie jest Twoja Wieś i zwyczaje są inne. Podałeś się jako ateista i naprawdę w tym przypadku wypadało to na prawie szyderstwo i raniłeś uczucia nas wierzących. Trochę inaczej odbiera się człowieka na żywo, jest mimika, intonacja głosu. Mi akurat Twój humor się podobał i może innym także, ale potem to już było, jak pisałem powyżej. Moim zdaniem nie musisz nic zmieniać bo się wyraźnie określiłeś. Wiem, że tu jesteś w gronie ludzi kulturalnych i tolerancyjnych i przede wszystkim Tobie życzliwych. Nie obrażaj się bo prawdę mówiąc nie masz za co. Edited October 30, 2012 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParkeR Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 (edited) Ależ drogi Keradzie, jak najbardziej wiem, że winnym jestem tu tylko i wyłącznie ja, jam zamieszanie to uczynił. Lecz napisałem też jaka jest prawda, tom zmieszany z błotem został (dobra, no nie aż tak). I ja drogi kolego nie obrażam się, bo nie mam i na co, i na kogo. Poprzednim postem chciałem dać jedynie do zrozumienia, iż wiem że nie najlepiej postąpiłem, lecz błąd swój naprawiłem, ale zachowań swych nie zmienię, bo też nie mam po co. I że jeżeli ktoś nadal tego nie zrozumie, albo zrozumieć nie chce (przeca nie podał ja tu dokładnie kto), to niech powstrzyma się od komentarzy. Krótko zatem mówiąc, czy też pisząc (jak kto woli): Oświadczam, że jestem człowiekiem wierzącym, a jeżeli uraziłem swym zachowaniem kogokolwiek uczucia religijne, to bardzo przepraszam, lecz proszę o zrozumienie. No i wybaczenie! Edited October 30, 2012 by ParkeR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 ParkeR, wszystko wyjaśnione i myślę, że nikt już się obrażony nie czuje nawet jak był wczesniej A tematu nie ma już co ciągnąć dłużej, bo nie miejsce na to. Wszak ktoś chciał uzyskać informacje o nabojach Cresco Zaraz admin zadziała i temat sie w Kawiarence znajdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParkeR Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Tokże jo temat zakońcom, za pomoc dziękuję, naboi nie kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts