Jump to content

Naboje firmy Cresco.

ParkeR

Recommended Posts

Szczęść Boże kochani.

Poszukując w popularnym serwisie aukcyjnym kolorowych naboi, natknąłem się na ciekawą ofertę:

http://allegro.pl/naboje-atramentowe-pelikan-9-kolorow-25szt-i2726338840.html

25 sztuk naboi za 3,20 zł

Sprzedawca zapewnia, że są bardzo dobrej jakości, jednakże podchodzę do tego z pewnym dystansem.

Czy ktoś z was miał okazję używać atramentów/naboi tejże firmy?

Co o tym sądzicie?

Szczęść Boże kochani.

25 sztuk naboi za 3,20 zł

Skoro jestes zadeklarowanym ateistą - zostaw Boga w spokoju.

Atrament jest przyzwoity, moja córka nim pisze i da się.

Co do ceny - w Auchanie kupowalem w tej samej cenie.

W Kraq pobudowali wam ponoć jakiegoś oszona - zobacz.

Co do nabojów - cóż, za tą cenę każdy atrament jest dobry ;)

nie do końca:

25 naboi po 0,4 ml to 10 ml - hero za 50 ml kosztuje mniej więcej tyle samo

co do koloru - nie wiem skąd się to bierze, ale czerwony atrament wydaje się być nieco toksyczny

gdzieś tu: opisałem tchochę lepszą ofertę cenową

wystarcz poczytać forum :) nie wymagam czytania ze zrozumieniem :)

nie do końca:

25 naboi po 0,4 ml to 10 ml - hero za 50 ml kosztuje mniej więcej tyle samo

co do koloru - nie wiem skąd się to bierze, ale czerwony atrament wydaje się być nieco toksyczny

gdzieś tu: opisałem tchochę lepszą ofertę cenową

wystarcz poczytać forum :) nie wymagam czytania ze zrozumieniem :)

Tyle, że naboje krótkie mają pojemność "skuteczną" ~0,6-0,7 ml.

Edited by skwercio

Szczęść Boże.

Nie uczynię jednak tego, com uczynić planował.

W awatarze krzyż mieć będę, a witać się "Szczęść Boże" zabronionym nie jest, na przykład u mnie na wsi każdy się tak codziennie wita i gówno kogoś obchodzi czy ktoś jest ateistą czy też nie. To czysta grzeczność a nie naśmiewanie się z religii, czy poprzez takie właśnie się witanie, czy obrazek w awatarze. Ja ateistą - powtórzę - nie jestem, z religii nie mam po co się naśmiewać, a jeżeli sądzicie że tak robię, to jest to wasza sprawa. A jeżeli za naśmiewanie się uważacie deklarowanie się rok temu jako ateista, to lepiej, gdy ateista jest naprawdę wierzącym, niż "wierzący" ateistą.

A jeżeli nie rozumiecie tego i ciągle uważać będziecie że z religii się naśmiewam, to albo miejcie moje posty w "D", nie czytajcie ich, albo nie komentujcie, lub się przyzwyczajcie.

I to co było dawno - było dawno, ludzie się zmieniają. A ja swych grzecznych powitań, awataru czy czego tam jeszcze - nie zmienię.

Prędzej dam konto zlikwidować.

ParkeR nie unoś się proszę bo to Ty namieszałeś. Nikt Ciebie nie zna osobiście i nie wie ktoś Ty zacz. Poza tym tu nie jest Twoja Wieś i zwyczaje są inne. Podałeś się jako ateista i naprawdę w tym przypadku wypadało to na prawie szyderstwo i raniłeś uczucia nas wierzących.

Trochę inaczej odbiera się człowieka na żywo, jest mimika, intonacja głosu. Mi akurat Twój humor się podobał i może innym także, ale potem to już było, jak pisałem powyżej. Moim zdaniem nie musisz nic zmieniać bo się wyraźnie określiłeś. Wiem, że tu jesteś w gronie ludzi kulturalnych i tolerancyjnych i przede wszystkim Tobie życzliwych. Nie obrażaj się bo prawdę mówiąc nie masz za co.

Edited by kerad

Ależ drogi Keradzie, jak najbardziej wiem, że winnym jestem tu tylko i wyłącznie ja, jam zamieszanie to uczynił.

Lecz napisałem też jaka jest prawda, tom zmieszany z błotem został (dobra, no nie aż tak).

I ja drogi kolego nie obrażam się, bo nie mam i na co, i na kogo. Poprzednim postem chciałem dać jedynie do zrozumienia, iż wiem że nie najlepiej postąpiłem, lecz błąd swój naprawiłem, ale zachowań swych nie zmienię, bo też nie mam po co. I że jeżeli ktoś nadal tego nie zrozumie, albo zrozumieć nie chce (przeca nie podał ja tu dokładnie kto), to niech powstrzyma się od komentarzy.

Krótko zatem mówiąc, czy też pisząc (jak kto woli):

Oświadczam, że jestem człowiekiem wierzącym, a jeżeli uraziłem swym zachowaniem kogokolwiek uczucia religijne, to bardzo przepraszam, lecz proszę o zrozumienie. No i wybaczenie!

Edited by ParkeR

ParkeR, wszystko wyjaśnione i myślę, że nikt już się obrażony nie czuje nawet jak był wczesniej ;) A tematu nie ma już co ciągnąć dłużej, bo nie miejsce na to. Wszak ktoś chciał uzyskać informacje o nabojach Cresco ;)

Zaraz admin zadziała i temat sie w Kawiarence znajdzie :P