ArielN Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Ładne czy brzydkie, drogie czy tanie, ale zrobione przez Polaka. Tym, którzy nie widzieli polecam odwiedzić stronę: http://www.amberrex.pl/pioro.html Choćby z czystej ciekawości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzich Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 W wakacje wylegiwało się na wystawie "Bazarnika". Wieeelkie, ale jakies przekombinowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 (edited) Na stronie nie doszukalem sie ceny. Na zdjęciu robi wrażenie bardzo małego. Ale mi się podoba. Ma być klejnotem, więc ozdoby mnie tu nie dziwią. Edited October 12, 2011 by Thay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasmin Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Może i przekombinowane ale ma swój styl i... bursztyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Największą zaletą tego pióra jest to, że z Polski ci ono rodem... Bursztyn bardzo lubię, ale chyba wolałbym, by użyto go w inny sposób. Cena... Cóż, bursztyn kosztuje. Bardzie jednakj podobają mi się pióra Wilanda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Nie jest małe, tylko korpulentne. Cena dobija do jakichś 9-10k PLN. Jak ktoś lubi skamieniałą żywicę... może sobie zamiast pióra kupić parę kilo bursztynu. Wg mnie zabrakło jakiejś finezji w postaci fikuśnego systemu napełniania albo chociaż unikalnego wzoru stalówki - tego, czym stara się kusić Visconti. Ciekawe, czy "pióro jest napełniane atramentem w sposób klasyczny za pomocą tłoczka" oznacza konwerter, czy stały tłok. Zakończenie sekcji bardzo przypomina Zenitha Omegę. Jeśli rozwiązanie techniczne jest takie samo, prędzej czy później pióro będzie brudziło palce. Producent poległ wizerunkowo, opisując na własnej stronie zdjęcie z 14k stalówką jako 18k. W tym przedziale cenowym są dostępne o wiele atrakcyjniejsze "klejnoty". Chociażby GvFC PotY 2011 - piękne i nie tak nachalne, a równocześnie obrzydliwie drogie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 ....... Producent poległ wizerunkowo, opisując na własnej stronie zdjęcie z 14k stalówką jako 18k. W tym przedziale cenowym są dostępne o wiele atrakcyjniejsze "klejnoty". A na zwróconą mu (producentowi) uwagę, że takie coś nie powinno mieć miejsca, nadął się i opryskliwie dał mi do zrozumienia, że powinno mnie to g... obchodzić. Jednym słowem - porażka. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 No, to teraz wizerunkowo - miazga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Ja rozumiem, można sprzedawać kartofle, a można pióra wieczne. Ale to jednak jest 10 patoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Taak? No to spróbuj sprzedać Irgę reklamują Soplicę. Tak parędziesiąt ton... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Niech robi, ale może przydałby się jakiś ruch w modelach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts