Jump to content

Sheaffer Gift 100 - krzywo nacięta stalówka.

TomZak

Recommended Posts

Witajcie!

Kiedyś pytałem, jak naprawić drapiącą stalówkę w Sheafferze Gift Collection 100. Jakiś czas temu podszlifowałem ją papierem ściernym 2000 + wypolerowałem pastą polerską (modelarska, do polerowania lakieru) no i pomogło, jak się odpowiednio trzyma pióro to pisze dobrze. Dzisiaj wziąłem je pod lupę i zauważyłem, że nacięcie na stalówce jest krzywe... :cry: Pióro dostałem pod choinkę 2 lata temu (grudzień 2010), a było kupione w Warszawie w Blue City w Excellent Office więc po gwarancji. Bardzo długo leżało, bo mi się źle nim pisało przez tą stalówkę, czas leciał a zainteresowałem się nim jak już było za późno. Co polecacie zrobić? Kupić nową stalówkę (gdzie?), pisać do Sheaffera (może uwzględniają fabryczne wady niezależnie od czasu?) czy może napisać do tego sklepu?

Dzięki.

Pozdrawiam,

Tomek

Sprzedaż bez zatajania wady, mam nadzieję. Nimniej sam fakt sprzedaży nie poprawi jakości stalówki.

A swoją drogę trochę mnie dziwi, że krzywe nacięcie może powodować drapanie, raczej powinny pojawiać się problemy z przepływem. Ale może się mylę,