Uczeń Czarnoksiężnika Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Przeglądałem dziś oferty na allegro i rzuciło mi się w oczy pióro Parker Premier Titanium. Zaciekawiło mnie to, bo pierwszy raz się spotkałem z taką wersją Premiera. Na stronie Parkera okazało się, że to nowa kolekcja. Do znanego już Black Edition firma dodała jeszcze dwa zunifikowane kolorystycznie modele, w kolorze metalicznym (tytanowym) i matowo złotym. Na tytanowy może jeszcze bym się skusił, na złoty niespecjalnie. Najładniejszy jest i tak czarny, w kolekcji nazwany teraz Ceramic Black. Ktoś z Was miał już okazję widzieć na żywo nowe modele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Gdzieś widziałem. Chyba na Nowym Świecie, ale na 100% nie jestem pewien. Bardzo dobrze to wygląda. Szkoda tylko, że coraz wyraźniej Parker unifikuje się z Watermanem w kwestii wzornictwa (porównajcie z nowymi Expertami). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 A mógłbyś wrzucić jakieś fotki dla porównania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 http://www.newellb2b.com/eu/images/_parution/EN/20_Waterman_-_Expert_New_Generation_-_Press_release_UK_final_-_LR%5B1%5D.pdf Strona piąta, ta szczotkowana stal (nowe wykończenie, jeśli chodzi o Experta). Nie miałem okazji obejrzeć nowych Expertów na żywo, może w realu wygląda inaczej, ale Premier Titanium momentalnie skojarzył mi się z tym zdjęciem. Chodzi nie tylko o korelację wykończeń (ta szczota jest raczej popularna), ale i o podobny termin wprowadzenia "nowości". To już kolejny taki chwyt. Poprzednim było wypuszczenie białego Sonneta w dwóch wersjach, w tym jednego ze "srebrną" skuwką, oraz całej gamy białych Watermanów. Ot, takie drobne zbiegi okoliczności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Nie widziałam Premierów, ale wykończenie Watermanów jest tak połyskliwe, ze bałabym się o swój wzrok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 A biały Montblanc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted October 12, 2011 Author Report Share Posted October 12, 2011 Co do Expertów, jak widać zmienili ów 'odpustowy' biały napis na skuwce. Teraz pierścień jest prawie w całości metaliczny a napis 'Waterman' wygrawerowany bezpośrednio na złotym lub srebrnym wykończeniu. Chyba nieco lepiej to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts