Alveryn Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Zagadka: co można zrobić z drewnianym pudełkiem po czekoladkach? Odpowiedź: BOMBONIERKĘ Ładnie polakierowane pudełko, kupione kiedyś na Olimpii. Do tego listewki, bejca, gumka, pianka, filcowe podkładki i jeden deszczowy weekend. Rezultat: moje 45-tki mają swój własny domek. Pojemność: 14 czekoladek nadziewanych inkaustem. Na tym modelu przećwiczyłem rozwiązanie pozwalające na regulację położenia gumki. Listewki nie przylegają do siebie, dzięki czemu nie musiałem wiercić otworów. Całość jest dokładnie wpasowana w pudełko - bez klejenia. Zastanawiam się nad dołożeniem mocowania zastosowanego w "walizce". Powstałaby bombonierka transportowa. Na zdjęciu powyżej widać pierwszą wersję, z gumką przewleczoną w "jodełkę". Wyglądało to nieszczególnie. Teraz jest po modyfikacji - gumka w jednej linii i odrobinę niżej, żeby ułatwić wyjmowanie piór. Niedługo wrzucę nowsze zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Podobno życie jest jak pudełko czekoladek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 9, 2011 Author Report Share Posted October 9, 2011 ...nigdy nie wiesz, kiedy wśród 45-tek trafi się 51-ka. (Ostatnie pióro z prawej, prawie poza kadrem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Jak przystało na produkcję Alveryna, wyśmienite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Kurcze, a potrafiłbyś przerobić na gablotę na pióra powiedzmy... lodówkę? Pewnie bez problemu... Albo - otwierasz szafę, a tam... 18k piór!!! Marzenie każdego pióromaniaka... Nie da się ukryć - zazdrość przeze mnie przemawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Thay, optuję za lodówką, mikroklimat, zachowanie barw no i do tego ten lód w kolorze niebieskim (albo innym wg uznania) hmmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Możesz mieć rację... Ale szafa byłaby większa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Nie chcę Was rozczarować, dlatego jednym z kolejnych projektów będzie... przedwojenna* sklepowa komódka z trzema szufladami, jakieś 42x32x20 cm. Prawdopodobnie po bliżej nieokreślonych częściach rowerowych. Prewencyjnie truję dziury po robalach, chociaż nic się tam od dłuższego czasu nie rusza - wygląda na to, że wszystkie już dawno zdechły albo sobie poszły. * Możliwe, że naprawdę przedwojenna, ale to z Koła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Alveryn, już Ci to mówiłam, ale Ty to masz głowę A może udałoby Ci się zrobić 2 w 1 - bombonierka z piórami i czekoladkami? To byłoby coś... w sam raz dla mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Nie tylko głowę, ale i sprawne ręce Edited October 10, 2011 by Pan_Q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Nie chcę Was rozczarować, dlatego jednym z kolejnych projektów będzie... przedwojenna* sklepowa komódka z trzema szufladami, jakieś 42x32x20 cm. Prawdopodobnie po bliżej nieokreślonych częściach rowerowych. Prewencyjnie truję dziury po robalach, chociaż nic się tam od dłuższego czasu nie rusza - wygląda na to, że wszystkie już dawno zdechły albo sobie poszły. * Możliwe, że naprawdę przedwojenna, ale to z Koła Yeah! A ile tam wejdzie piór? Jak się wydaje, rezerwa może wystarczyć na lata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafKal Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Łooo.... To dopiero pudełko pełne kalorii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts