ekskalibur Posted July 20 Report Share Posted July 20 Witam.Proszę o identyfikację tego pióra Montblanc.Jaki to model?Myślałem,że 334 1/2 ale jednak nie. Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekskalibur Posted July 20 Author Report Share Posted July 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekskalibur Posted July 20 Author Report Share Posted July 20 I jeszcze mam pytanie.Górna nakrętka od tłoka porusza się bez oporu o kilka stopni i dalej jest opór,nie chce się dalej kręcić.Czy jest zaschnięte?Moczę już kilka godzin i nadal jest opór.Nie chcę na siłę,żeby nie urwać czegoś.Co dalej robić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 20 Report Share Posted July 20 A nie jest mu bliżej do Montblanc 333 1/2? Mocz i całą noc, ewentualnie kontaktuj się z warsztatem, który go obejrzy, przeserwisuje i odeśle całego i zdrowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekskalibur Posted July 20 Author Report Share Posted July 20 (edited) Dzięki za opinię.Niestety 333 1/2 to też nie jest.Myślę,że to coś wcześniejszegoMa inną końcówkę,której nie mogę dopasować do żadnego,które znalazłem..Moczy się moczy,a i myjka ultradźwiękowa też została zaprzęgnięta do roboty Edited July 20 by ekskalibur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekskalibur Posted July 20 Author Report Share Posted July 20 (edited) Już znalazłem.To będzie model 332,tylko,że większość ma stalowe stalówki moje ma złotą jak to z linku. https://www.ebay.pl/itm/185779617908?hash=item2b41540074:g:FLkAAOSwR2Fj7i2A&amdata=enc%3AAQAIAAAA4KfFnMla%2B5aOdGxmKJHFStz0H%2FOOD5tJKAkH%2FQQ26hMQ%2BB0T8pgGf6MSFbpVnDbE052260ASQ87FvrL%2BV5HhNTPMGWkGHDyLsOdK5Rb7NkSu1MRkS4ViOiW877F9jWE51Jj%2FP017EzZ4Pkopa7RFcWY3Xt5ybtl%2FUeXI2xESG1ivNPSVEKjauLahraA%2BL1ww%2BGyOgbZCH51IYLN5AkT0mqDNIXYZFmBC3OogS7R6r2BhCjV3F1XLj7vuGP1t5bVEQ%2BRPnuUY1UXD7Q3a8j7A2rqfXnihZHEaOt5yHIfZxx4g|tkp%3ABk9SR6qR-NKuYg Edited July 20 by ekskalibur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 20 Report Share Posted July 20 A widzisz, to ja się zasugerowałam jednym zdjęciem gdzie tylko 333 1/3 miał ząbkowane pokrętło i dlatego mi wpadł w oko. W razie czego masz naprawdę zaufany Warsztat w Chorzowie do dyspozycji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekskalibur Posted July 21 Author Report Share Posted July 21 Czyszczenie w myjce,oraz wielogodzinne moczenie w wodzie dało efekt.Tłok się rozluźnił i teraz dobrze chodzi.Fajnie,bo pióro w ładnym stanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts