Jump to content

Czołem

Recommended Posts

Cześć i czołem,

Jak większość nowoprzybyłych użytkowników tak i ja od dłuższego czasu czytam forum, jednak moje doświadczenia i wiedza nie są tak głębokie jak niektórych użytkowników - zatem lepiej czytać niż pisać ;)

Pióra lubię, lecz nie chcę kolekcji - jestem jednym z tych, którzy wolą raz o porządnie. Obecnie mam 4 pióra, o 2 za dużo ;) Są to:

• Waterman Harmonie - sentymentalne, ze zniszczoną sekcją (pęknięta),
  • Waterman Hemisphere - chorowałem na kolor Core fashion, w końcu kupiłem stary model w niebieskim kolorze.

Niestety oba watermany mnie zawiodły, szybko wysychały, dodatkowo hemisphere gubi atrament w ekspresowym tempie. Co ciekawe nie widać wycieku ani w skuwce, ani w korpusie 🤔

• Jakiś chińczyk - podobnie jak moje watermany zasycha,
  • Platinum Prefounte - pióro polecane na forum, najlepsze z mojej zbieraniny.

Po rozczarowaniach z watermanami, zwracam się w stronę piór japońskich. Podoba mi się Pilot Custom 823 i Sailor 1911 Realo.

Miło, że do nas dołączasz. Pewnie znajdą się jakieś pomysły, żeby uzdrowić Twoje Watermany. Hemisphere to niezłe pióro, ma wielu zadowolonych użytkowników, a Twoje przypuszczalnie ma jakąś wadę techniczną. 

Czołem @Dinotr

9 godzin temu, Dinotr napisał:

Pióra lubię, lecz nie chcę kolekcji - jestem jednym z tych, którzy wolą raz o porządnie. Obecnie mam 4 pióra, o 2 za dużo ;)

Jasne. To na początek piórnik 40 slotów Ci wystarczy :)